TOP

De Inkoopdag verandert locatie

Modebeurs De Inkoopdag is van locatie gewisseld. Amsterdam studio’s is de nieuwe plek voor de tweede editie van de beurs die op 14 april plaatsvindt.

De Inkoopdag zou eerst plaatsvinden in de Lasloods op de NDSM-werf, maar de organisatie is uitgeweken naar Amsterdam Studio’s. “We hebben gekozen voor Amsterdam Studio’s  omdat de kwaliteit van de faciliteiten op audiovisueel gebied beter is” , vertelt Orlando Praag, een van de initiatiefnemers van De Inkoopdag. “Ook is de routing duidelijker door de scheiding van de studio’s. Zo willen we ervoor zorgen dat alle merken worden gezien.”  Ook de bereikbaarheid speelt een rol. “De tv-studio’s liggen in de buurt van de ringweg en zijn dus makkelijk te bereiken.”

Merken
Er zullen tijdens deze editie een aantal nieuwe merken aanwezig zijn: Radical, Given, Mavi, Sisters Point, Jacky Luxury, Dissident, Dean Rich, Bloomings, Uzurii, Copy Rite, Silvian Heach, Kontatto, Emmy Design, Louen, The Label, Sparkz, B-Loved, 4Ever with Everyone, Muchachomalo, American Vintage, Candy for Richmen, Angel&MaClean, Young, Wild & Free, Lightning Bolt, Tokyo Laundry, Fifty Four, Little Mistress.

 Terugkerende merken zijn: G-sus, Cuckoos Nest, Zumo, Mads Norgaard, Josh V, Pure White, Fat Moose, Native Youth, Lofty Manner en Eden Schwartz.

Concept
De Inkoopdag biedt retailers de mogelijkheid om halverwege het seizoen in te kopen of voorraden aan te vullen. Volgens Praag vraagt op voororder kopen een te grote investering van winkeliers. In een eerder bericht vertelt hij aan Textilia dat het voor de ondernemers  steeds moeilijker is om krediet kunnen krijgen of kapitaal vast te kunnen zetten in voorraden en uitstaande bestellingen.

Op de vorige editie in oktober 2013 stonden 40 exposanten op de beurs en kwamen er ongeveer 300 bezoekers. De komende editie vindt plaats op 14 april.