TOP

De Bijenkorf Utrecht opent vernieuwde tweede etage

Kindermode, active wear, kookspullen, een nieuw restaurant en een wijnboetiek. Dat is allemaal terug te vinden op de pas verbouwde tweede etage van de Bijenkorf in Utrecht.

Warenhuis de Bijenkorf in Utrecht heeft vanaf 29 september 2016 een geheel vernieuwde tweede etage. Op deze verdieping is nu een groot nieuw restaurant ‘The Kitchen’ te vinden. Ook vind je er de Wijn Boutique. Verder kun je er terecht voor de afdelingen kindermode, active wear en de koken/tafelen, en voor de click & collect-balie. ‘In de Bijenkorf Utrecht zal veel aandacht zijn voor beleving op de winkelvloer. Bijvoorbeeld met demonstraties in de The Kitchen’, meldt het warenhuis in het persbericht.

‘The Kitchen’

Nieuw in Utrecht is The Kitchen, het restaurantconcept dat in Amsterdam, Den Haag en Eindhoven al is uitgerold. Met 320 zitplaatsen, gratis wifi en een uitzicht over de stad kunnen klanten bijvoorbeeld de Utrechtse specialiteiten ‘Dom broodje’ of een ‘Jan Hagel machiato’ bestellen. Meer dan 60 procent van de kaart is duurzaam bereid.  Het restaurant La Ruche op de eerste etage is nu gesloten. Hier komt een uitbreiding van de schoenenafdeling voor dames.

bijenkorf utrecht 1

bijenkorf utrecht 4

Wijnboetiek

In de Wijn Boutique kun je, naast wijn, terecht voor glazen, wijnaccessoires en boeken. Voor passend wijnadvies is er een virtuele wijnkelner, die via een iPad te raadplegen is.

bijenkorf utrecht 3

Openingsweekend

Tijdens het weekend van 8 en 9 oktober viert de Bijenkorf de opening met proeverijen, kookboekenauteurs die komen signeren, luchtacrobatiek, een art workshop voor ouder en kind en kun je een jeans of lederwaren laten personaliseren. Voor meer informatie over alle events, kijk op de website van de Bijenkorf [link] debijenkorf.nl/evenementen.

Verbouwing

Dit is het eerste deel van de verbouwing van haar filiaal in Utrecht. De verbouwing zal midden 2018 klaar zijn. Het warenhuis vergroot haar winkeloppervlakte van 9000 naar 15000 vierkante meter. Hierdoor kan het 6000 vierkante meter extra assortiment van merken en categorieën aanbieden.

Mannenwereld

In de kelder komt een mannenwereld die midden februari 2017 klaar zal zijn. Daarna zijn de parterre en de eerste etage aan de beurt.

De centrale klantenservice, die voorheen in de kelder zat, is verdwenen. Voor het omruilen of voor vragen over producten kunnen klanten bij de medewerkers van de afdeling terecht.