TOP

De Bijenkorf opent Tax Free Lounge

Het Amsterdamse filiaal van de Bijenkorf is gestart met een Tax Free Lounge.

De Bijenkorf heeft een Tax Free Lounge geopend in het filiaal in Amsterdam. Dat laat het warenhuis weten in een persbericht. De Bijenkorf heeft de lounge geopend zodat reizigers van buiten Europa hier terecht kunnen voor een belastingteruggave over aankopen in het warenhuis. Dit is de enige locatie van de Bijenkorf, naast het filiaal op Schiphol, waar internationale klanten gebruik kunnen maken van de service.

 

Het warenhuis investeert in de lounge om de service en winkelbeleving te verhogen aan de groeiende groep reizigers uit China, Rusland en Indonesië. Het belastingteruggave bedrijf Global Blue regelt de directe contante ‘Tax Refund’ in zelfservice kiosken en een bemande balie. De balie is tegelijkertijd een belangrijk service- en informatiepunt voor internationale klanten.

 

De Tax Free Lounge is onderdeel van het toeristenbeleid van de Bijenkorf: eerder introduceerde de Bijenkorf betaling in valuta naar keuze op Visa en Mastercard. Ook zijn er in het warenhuis meertalige hostesses en worden omroepboodschappen gedaan in het Engels, Chinees en Russisch.