TOP

De Bijenkorf bestaat 150 jaar, nieuwe ceo voor Mango en lange levertijd bruidsjurken door corona-uitbraak

Warenhuis De Bijenkorf bestaat dit jaar 150 jaar en gaat dat groots vieren. Verder: Belgische webshops verkopen voor meer dan 2 miljard in buurlanden, Mango heeft na 5 jaar weer een nieuwe ceo en de levertijd van bruidsjurken loopt vertraging op. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 5 maart.

De Bijenkorf viert 150-jarig bestaan met jubileumcollectie, etalages en evenementen

De Bijenkorf bestaat dit jaar 150 jaar. In het feestjaar neemt de Bijenkorf zijn klanten mee op een reis door de geschiedenis met het uitbrengen van een speciale 150 jaar collectie, een boek, bijzonder vormgegeven etalages en speciale evenementen voor klanten. Dat meldt het warenhuis in en persbericht. Verder heeft het warenhuis in zijn jubileumjaar de ambitie uitgesproken om in 2025 alleen nog maar duurzamere merken aan te bieden en om internationaal door te groeien.

Belgische webshops verkopen voor meer dan 2 miljard in buurlanden

In 2019 groeide de omzet van Belgische webshops tot ruim 8 miljard euro. Dat meldt RetailDetail. Meer dan 2 miljard daarvan komt uit het buitenland, blijkt uit de jaarlijkse E-Commerce Barometer van The House of Marketing en sectorvereniging SafeShops. Beiden zien groot exportpotentieel, zeker in Duitsland. Ook de komst van Amazon en de coronacrisis kunnen e-commerce in ons land een stimulans bezorgen.

Waarschuwing voor chroom-6 in damesschoenen van Primark

Primark heeft vorig jaar damesschoenen verkocht die niet aan de veiligheidsvoorwaarden voldeden. Dat schrijft Het Dagblad van het Noorden. Het product, de zogeheten Wide Fit Kitten Heel Court Shoe, bevat een te grote hoeveelheid chroom-6 in het voetbed, wat kan leiden tot allergische reacties. Het gaat om schoenen met het productnummer 06689. Primark roept klanten op deze terug te brengen. Zij krijgen hun aankoopbedrag dan terug, ook zonder vertoning van het bonnetje. De schoenen zijn vorig jaar in alle Nederlandse Primark-winkels verkocht tussen 11 januari en 29 december. De keten zegt dat “de veiligheid van onze klanten vooropstaat” en dat het daarom de schoenen terugroept.

Mango heeft na 5 jaar weer een nieuwe ceo

De Spaanse retailer Mango heeft algemeen directeur Toni Ruiz gepromoveerd tot de nieuw gecreëerde rol van chief executive officer. Dat meldt het Britse vakblad Drapers. Ruiz is algemeen manager sinds oktober 2018, nadat hij in 2015 bij de moderetailer kwam werken als hoofd financiële zaken. Hij zal een rol vervullen die vijf jaar geleden werd geëlimineerd, na het vertrek van algemeen directeur Enric Casi. Mango-oprichter Isak Andic zal blijven fungeren als voorzitter van de raad van bestuur.

Levertijd bruidsjurk loopt door coronavirus op tot ruim een jaar

De levertijd voor bruidsjurken is door het coronavirus opgelopen tot dertien maanden. Dit concludeert ThePerfectWedding.nl na een rondgang bij bruidsmodemerken en -winkels. “Voor trouwjurken geldt vaak een levertijd van zes maanden, maar nu moeten bruiden in het ergste geval nog eens zeven maanden langer wachten. Veel trouwjurken worden gefabriceerd in China. Merken en winkels die zulke bruidsjurken verkopen, geven daarom bij ThePerfectWedding.nl aan dat zij te maken hebben met een langere levertijd.”