TOP

David Beckham brengt lijn uit met Brits mannenmodelabel

David Beckham gaat in zee met het klassieke Britse mannenmodelabel Kent & Curwen. Beckham brengt niet alleen een lijn uit in samenwerking met het Britse merk, ook is hij als business partner op andere manieren betrokken.

Beckham zal ook inhoudelijk betrokken zijn bij de lijn die hij volgend jaar uitbrengt in samenwerking met Kent & Curwen. Zo zal de ex-voetballer meewerken op verschillende aspecten; van productontwikkeling, marktuitbreiding en advertenties tot winkelontwerp en locatiekeuze. 

Exclusieve deal 

Met de samenwerking heeft het Britse modemerk als doel een jongere doelgroep te bereiken. “Ons product was niet cool. Het was alleen cool voor 50-jarigen. Dat is prima, niks mis mee. Maar nu brengen we een iets andere, lossere kant van het merk,” vertelt Richard Cohen van Trinity International, het moederbedrijf van Kent & Curwen, aan WWD. En: “Het is een exclusieve deal. Niemand anders kan David Beckham in de mannenmode hebben.” 

De nieuwe lijn in samenwerking met Beckham wordt iets betaalbaarder dan Kent & Curwen’s reguliere collectie. De collectie, die naast mannenkleding, ook accessoires, eyewear en jongenskleding zal bevatten, wordt over een jaar uitgebracht. 

Eerder werd al bekend dat David Beckham en zijn zakenpartner Simon Fuller zouden gaan samenwerken met Global Brands. De collectie die de Britse celebrity uitbrengt met Kent & Curwen is een ‘eerste zichtbare nevenactiviteit’ van deze samenwerking, zo meldt WWD. Zowel Trinity International als Global Brands is in handen van Fung Group uit Hong Kong.