TOP

Data Fashionclash Maastricht 2011 bekend

De derde editie van Fashionclash Maastricht komt eraan met als highlight de Modeprocessie. Het mode-evenement vindt plaats op 10, 11 en 12 juni 2011.

Fashionclash Maastricht wil mode en kunst in de breedste zin van het woord laten zien aan een internationaal publiek. Het programma omvat verschillende modeshows, waaronder die van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Verder zijn er exposities, het Clash Project, theatervoorstellingen en de Modeprocessie. De definitieve programma wordt eind februari 2011 bekendgemaakt.

Fashionclash Modeprocessie 2011 

Nieuw dit jaar is een spannende ‘clash’ tussen Maastrichts oudste – en jongste evenement, een bijzondere samenwerking tussen de Heiligdomsvaart Maastricht, de Academie Beeldende Kunsten Maastricht en de organisatie van Fashionclash. Studenten en alumni van Academie Beeldende Kunsten Maastricht zijn benaderd om een outfit te ontwerpen die is gebaseerd op de liturgische gewaden en textielen uit de Rooms-Katholieke traditie. Deze worden getoond tijdens een show door de straten van Maastricht. Deze Modeprocessie zal plaatsvinden op 5 juni en is daarmee de prelude van het Maastrichtse mode-evenement Fashionclash.

Heiligdomsvaart

Na de Modeprocessie zullen de creaties getoond worden tijdens de zogenaamde Heiligdomsvaart-periode van 30 juni t/m 10 juli 2011. Deze vindt traditioneel eens in de 7 jaar plaats. De eerste trok in 1391 door de straten van Maastricht, de laatste dus in 2004. Dit jaar is de 54e editie aan de beurt. Bij een heiligdomsvaart worden in een processie/optocht relieken (kleding, voorwerpen of overblijfselen van heiligen) aan het volk getoond.

De Modeprocessie wordt mogelijk gemaakt door de Hogeschool Zuyd en BV Limburg / Zicht op Maastricht.

Meer informatie: branko@fashionclash.nl of Fashionclash