TOP

Danny Vera best geklede man van Nederland

Muzikant Danny Vera is door mannentijdschrift Esquire uitgeroepen tot best geklede man van Nederland.

Danny Vera, de huismuzikant van Voetbal International, is volgens mannentijdschrift Esquire de best geklede man van Nederland 2014. Hiermee volgt hij dj Sunnery James op, die vorig jaar met de titel naar huis ging. “Ik ga over deze prijs flink opscheppen bij Johan Derksen. Hij is ooit uitgeroepen tot slechtst geklede Nederlander, dus dat wordt leuk”,  zegt Vera tegen Nu.nl

Genomineerden

De lezers van het tijdschrift konden de afgelopen maand stemmen op hun favoriet. Woensdagavond 19 november bleek tijdens de prijsuitreiking dat Danny Vera meer stemmen wist te bemachtigen dan de andere genomineerden. Hierdoor grepen  advocaat Oscar Hammerstein, dj The Flexican, presentator Winfried Baijens en muzikanten Jett Rebel en Dave von Raven naast de titel. 

Best geklede band

Het is de zeventiende keer dat het tijdschrift de best geklede man van Nederland kiest. Ook is er bekendgemaakt wie volgens Esquire de best geklede band is. Dat is rockband The Handsome Poets.

Geen klassieke kledingstijl

Arno Kantelberg, hoofdredacteur van Esquire, vindt dat de Nederlandse man over het algemeen niet echt een klassieke kledingstijl heeft. “We zijn het ook niet echt gewend uniformen te dragen en kleden ons daarom vrij casual.” Voor de oudere mannen geeft de hoofdredacteur een kledingtip: “Koop je broek en je jasje een maat kleiner dan je eigenlijk wilt.”

Milaanse man

Als inspiratiebron prijst Kantelberg de Milanese man. “Elke stad legt het qua mannenmode eigenlijk af tegen Milaan. Ook steden als bijvoorbeeld Kopenhagen en Londen. Het zit gewoon in de genen van de Milanese man om standaard een pochet in het borstvakje te drukken. Prachtig.”