TOP

Daniela Riccardi nieuwe CEO Diesel

Het Italiaanse jeansmerk Diesel heeft in Daniela Riccardi een nieuwe CEO gevonden. Daarnaast verhuist het hoofdkantoor naar een nieuwe locatie in het Noord-Oosten van Italië.

De Italiaanse Daniela Riccardi werkte 25 jaar voor het Amerikaanse Procter & Gamble in internationale managementposities. Zij wordt vanaf 1 juli verantwoordelijk voor Diesel. Daarnaast verhuist het hoofdkantoor van moederbedrijf Only The Brave (en dus ook van Diesel) naar een nieuw pand in Breganze, Noord-Italië. Hier komen alle activiteiten onder één dak; voorheen had het bedrijf diverse locaties verspreid over het gebied Molvena.

Volgens het bedrijf vloeien alle veranderingen voort uit het nieuwe organisatiemodel. Dit is enige tijd geleden opgezet om het hard gegroeide bedrijf goed te kunnen blijven aansturen.

Verschil van inzicht

In november vertrok Nederlandse country manager Elbert van Hunnik vanwege vanwege verschil van inzicht. Hij is inmiddels vervangen door Joanna Onland. Glenn Balak, sales director Benelux, moest na vijftien jaar weg omdat zijn functie kwam te vervallen. Ook de Nederlandse Wilbert Das, creatief directeur van Diesel, stapte in die periode op vanwege verschil van inzicht. Hij is inmiddels vervangen door de Franse modejournalist Bruno Collin.

Only The Brave is het moederbedrijf van Diesel en Staff International (eigenaar van de licenties van Dsquared2, Marc Jacobs Men, Maison Martin Margiela, Viktor & Rolf en Vivienne Westwood). Renzo Rosso blijft president van de holding en Marina Tosin blijft CEO.