TOP

Dameslabel Carola van Benthum start kinderlijn

Ontwerpster Carola van Benthum heeft al geruime tijd haar eigen damescollectie. Sinds dit najaar heeft ze er ook een kinderlijn bij.

Een beginner kun je Carola van Benthum niet noemen. Al meer dan tien jaar ontwerpt zij damesmode. Toen haar oudste dochter van 11 begon te azen op stukken uit de collectie, besloot ze enkele monsters in kleinere maten uit te laten voeren. De kinderlijn, die net als haar damescollectie haar eigen naam draagt, was geboren.

Carola vertelt welke doelgroep ze voor ogen heeft: “Meisjes die net als mijn dochters eenvoudige basics willen die lekker zitten en stoer te combineren zijn. Het is stoere meidenkleding voor ‘prepubers’ met niet te veel frutsels en ook nog betaalbaar, want ze willen vaak een kast vol kleding.”

De kracht van de collectie, zo vertelt ze, is aan de ene kant de eenvoud en aan de andere kant de kleine details. De afzonderlijke stukken zijn goed te combineren. De kinderlijn loopt van maat 122 tot 164 en de verkoopprijs van een top ligt rond de €25, een jackje kost €60.

Sinds 3 jaar heeft Carola naast haar eigen winkel in Boxmeer een webshop. De kinderlijn is via deze webshop te koop. Op den duur hoopt de ontwerpster ook via andere winkels haar kinderlijn te kunnen aanbieden en meer naamsbekendheid te verwerven. Carola is te volgen op twitter, maar heeft ook een pagina op Facebook en een eigen Youtube-kanaal.