TOP

Daka Sports United in Rotterdam officieel geopend

Sportspecialist Daka Sports United in Rotterdam is gisteravond officieel geopend. Er kwamen ruim 250 mensen op de opening af.

“De avond ging boven verwachting goed. We kregen van bezoekers ook hele leuke reacties over onze nieuwe winkel,’ vertelt eigenaar Jan Peter Dankaart die tevens Daka Sports heeft opgericht. De formule is dankzij vestigingen in Rotterdam, Zoetermeer en Leidschendam al langer bekend bij het publiek.

Met Daka Sports United heeft de sportdetaillist er een nieuw concept en een nieuwe naam bij. De toevoeging United is een verwijzing naar de veertig topmerken die te koop zijn in de shop-in-shops. Alle veertig merken zijn verenigd in een pand door aparte winkeltjes. Daardoor hangt de kleding niet op thema, maar op merk. In tegenstelling tot de andere winkels van Dankaart, waar de winkel is ingehangen op thema, zoals hockey en golf.

“In plaats van een paar artikelen van een merk, hebben wij nu de hele collectie van een merk. Daardoor heeft de klant een totale merkbeleving, want nu kan men echt alles bij ons vinden. Merken bepalen voor 60 tot 70% wat er bij ons in de winkel hangt, zodat je de klant een goed beeld kunt laten zien.”

De zaak van 4500 vierkante meter is te vinden in Rotterdam Zuid, tegenover de Kuip en dichtbij bioscoop Pathé. De collecties zijn onderverdeeld in de thema’s Sport, Beach, Casual, Active. Daarnaast heeft de winkel 200 vierkante meter gereserveerd voor een Factory Outlet.