TOP

Daily Paper opent winkel in New York, Vrouwenmodewinkel B Free sluit de deuren en de zelfrijdende pakketkluis


Daily Paper opent de eerste winkel in Amerika. Verder: Vrouwenmodewinkel B Free sluit de deuren en de zelfrijdende pakketkluis komt eraan. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 5 september 2019.

A Little Lovely Company overgenomen door investeerder voor 1,8 miljoen

Little Lovely Holding, moederbedrijf van A Little Lovely Holding, is voor 1,8 miljoen euro overgenomen door Diek Invest. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curator Gerard Breuker dat Retailnews heeft doorgenomen. Met de doorstart heeft Diek Invest 24 van de 45 werknemers van Little Lovely Holding overgenomen. In totaal had het bedrijf nog een schuld van 1,8 miljoen euro bij de bank. Het boedelsaldo bedraagt in totaal driehonderdduizend euro.

Daily Paper opent winkel in New York

Het Nederlandse streetwearlabel Daily Paper opent eind dit jaar de eerste winkel in New York, zo schrijft het Financieele Dagblad. Zij spraken de drie oprichters: Abderrahmane Trabsini, Hussein Suleiman, Jefferson Osei: “Vanaf het moment dat we succes kregen, zeiden we dat onze eerste buitenlandse winkel in een van de grote Europese modesteden of New York moest komen. Onze website trok veel verkeer uit Amerika, dus was de keuze snel gemaakt.”

Zelfrijdende pakketkluis komt naar Nederland

Grote post- en pakketbezorgers als PostNL, BPost, DHL en UPS bekijken in Oisterwijk deze week een zelfrijdende robot die niet de poststukken en pakketten van één geadresseerde maar die van een heel appartementenblok in een keer bezorgt. Dat schrijft de Telegraaf. Het concept is bedacht door de Noorse investeerder Tharald Nustad die het samen met het Noorse postbedrijf Posten laat ontwikkelen. Het Nederlandse Last Mile Logistics (LML) uit Oisterwijk, dat ook voor de pakketkluizen van PostNL tekende, levert de technologie om te zorgen dat het juiste kluisje opengaat als iemand zijn pakket komt ophalen.

Vrouwenmodewinkel B Free sluit de deuren

Na 25 jaar valt het doek voor de Purmerendse vrouwenmodezaak B Free, zo is te lezen bij het Gezinsblad. Eigenares Bernadette Huisman, ooit zelf de rechterhand van mode-icoon Edgar Vos, kijkt terug op een mooie tijd waarin ze trouwe, vaste klanten wist te werven in heel Nederland. ‘Het is een keuze die ik helaas móest maken’, zegt Bernadette (70). ‘Het huurcontract van het pand (Willem Eggertstraat 6, red.) verloopt op 30 september. Ik kon het nog wel verlengen, maar aangezien ik niet meer de jongste ben en mijn man Joseph bovendien alle administratieve taken doet, heb ik voor ons beide toch besloten met de winkel te stoppen. Met pijn in mijn hart, dat wel.’