TOP

Dagblad Metro zoekt hoofdredacteur op basisschool

Gratis dagblad Metro heeft een wedstrijd uitgeschreven onder groep 7 en 8 van de basisschool. De winnende klas mag een dagje voor hoofdredacteur spelen.

Metro brengt op vrijdag 18 november een speciale Kids Metro uit. Deze Metro is een internationale uitgave in het kader van de Rechten van het Kind. Ter gelegenheid hiervan zoekt Metro een klas uit het basisonderwijs om een dag ‘hoofdredacteur’ bij Metro te zijn en het nieuws te becommentariëren.

Voorpagina
Daarvoor heeft Metro van 11 oktober tot en met 4 november een wedstrijd uitgeschreven voor de hoogste groepen (7&8) van het basisonderwijs. Deze klassen mogen een eigen voorpagina van Metro te maken, waarin zij laten zien wat zij het belangrijkste recht van het kind vinden. Op www.metronieuws.nl/kidsmetro kunnen kinderen een voorbeeldpagina van Metro downloaden en meedoen aan deze unieke wedstrijd.

Dag van de Rechten van het Kind
‘Bij Metro vinden we het belangrijk dat kinderen kennis maken met het nieuws. Een mooi moment om dit te doen is op de dag dat de wereld stilstaat bij de Rechten van het Kind. We zijn heel benieuwd naar de creatieve inzendingen van de klassen,’ aldus Robert van Brandwijk, hoofdredacteur van Metro.

Winnaar
De inzendingen moeten uiterlijk op 4 november 2011 binnen zijn. Een jury van Metro kiest uit alle inzendingen de beste. De winnende groep mag daarna 6 leerlingen afvaardigen om op 17 november een dag de baas van Metro te zijn op het hoofdkantoor in Amsterdam. Ook is er een mooie prijs.