TOP

Curator Perry Sport schikt met banken, kort geding van de baan

Er is een akkoord bereikt over de verdeling van de opbrengsten uit de failliete winkelformules. De curator dvan Unlimited Sports Group zag daardoor af van een kort geding. Maar de overnamegesprekken voorlopen niet erg voorspoedig. Intussen zijn ook de Duitse dochters van USG failliet.

Mr. Toni van Hees, de curator van de Unlimited Sports Group (USG) waaronder de winkelketens Perry Sport en Aktiesport vallen, spande afgelopen week een kort geding aan tegen de vier huisbanken van USG.


“De banken hebben de geldkraan dichtgedraaid terwijl ze wisten dat het personeel toch wel zou doorwerken”, zei Van Hees tegen de NOS. “Dus de mensen in de winkels verdienen nu geld voor de banken terwijl die banken geen salaris meer wilden betalen.”


Blokkade beïndigd


Maar er is nu alsnog een akkoord bereikt. Van Hees is met het bankenconsortium tot overeenstemming gekomen over de verdeling van de opbrengsten in het faillissement de winkelformules. De blokkade van de bankrekeningen van de vennootschappen wordt beëindigd, meldt de curator in een persbericht.


Hoe de opbrengsten nu worden verdeeld is niet duidelijk. De afspraken van het akkoord zijn niet bekendgemaakt. De curator gaat nu verder met de gesprekken met overnamekandidaten.

 

Weinig interesse

 

Alleen zit er nog weinig schot in de zaak. De Financiële Telegraaf meldt op vrijdag dat er weinig interesse zou zijn voor een overname van de gehele ketens. Volgens merkenstrateeg Paul Moers zijn Intersport, Sports Direct en investeringsmaatschappij Convent Capital de overgebleven kandidaten. Intersport zou alleen geïnteresseerd zijn in de panden. “Zij zitten er bovenop, maar gaan alleen voor de pareltjes”, aldus Moers. 


Duitse dochters failliet


Inmiddels zijn ook de vier Duitse dochterbedrijven failliet verklaard. Op 8 maart verleende de rechter in Düsseldorf het faillissement aan de bedrijven FL Sport Germany GmbH, SL Services Germany GmbH, Sports & Teamwear GmbH en Teamsport Deutschland Vertriebs GmbH.


Deze vier bedrijven konden geen producten meer uitleveren door het Nederlandse faillissement. Met een omzet van 15 miljoen euro was de Duitse tak verantwoordelijk voor zo’n 6 procent van de totale omzet van USG.


De Duitse curator probeert nu samen met zijn Nederlandse collega een gezamenlijke oplossing te bedenken voor de zowel de Nederlandse als Duitse tak.