TOP

Crowdfundingsactie voor failliete winkel Stijl Wyck

Modeblogger Nicoline Wisse Smit heeft een crowfundingsactie opgezet voor een doorstart van de vrouwenmodewinkel Stijl Wyck in Maastricht. Die werd vorige week failliet verklaard.

Samen met de winkels Stijl Maastricht en Stijl Men is vrouwenmodewinkel Stijl Wijck in Maastricht op woensdag 8 februari 2017 failliet verklaard. Op vrijdag 3 februari zijn alle drie de winkels gesloten. Er werkten in totaal acht mensen. Helen Houben van Boels Zanders Advocaten is aangesteld als curator. Zij onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart.

Scandinavische labels

Stijl is een concept van Chantal Peeters. In 2008 opende ze haar winkel Stijl, waarmee ze haar passie voor Scandinavische mode naar Maastricht bracht. In 2012 opende ze in stadsdeel Wyck in Maastricht haar tweede vrouwenmodewinkel Stijl Wyck, waar Scandinavische labels worden gemixt met Nederlandse. In 2015 kwam daar Stijl Men bij, een combinatie van Scandinavische mannenmode én Scandinavisch designmeubilair in samenwerking met woonwinkel Flinders. Vorig jaar moest Peeters echter afstand doen van haar winkels. De exacte reden daarvan is niet duidelijk, maar volgens de fans is daarna de ziel uit de Stijl-winkels verdwenen.

 

Modeblogger Nicoline Wisse Smit van Lovestohave.com is zo’n fan dat ze meteen een crowfundingsactie heeft opgezet om een doorstart te realiseren voor de winkel Stijl Wyck. “Geen flauw idee of Chantal erop zit te wachten”, bekent de blogger op de site voor de crowdfundingsactie. “Maar opeens bedenk ik hoe tof het is als Stijl Wyck straks weer echt Stijl Wyck is. Met Chantal aan het roer. Kledingrekken vol stukken die voor mij lijken te zijn ingekocht. Geen flauw idee hoe het met het curator deel zit en of het kan. Ik weet niet eens of Chantal wel zou willen. Bovendien zullen er vast genoeg haken en ogen zijn. Maar hoe gaaf als we samen nu eens Stijl Wyck adopteren?”

 

Geïnteresseerden mogen zelf bepalen welk bedrag ze inleggen. Betalen hoeft pas als het volledige crowdfundingsbedrag is toegezegd en een doorstart écht mogelijk is. Alle details worden dan opgezet door een notaris of advocaat. Bijvoorbeeld over het rendement. Op dit moment is al 91 procent van het benodigde bedrag (dat niet bekend is) toegezegd.

Geïnteresseerde partijen

De curator heeft vernomen dat er een crowdfundingsactie is opgezet, maar deze is niet officieel gemeld bij de curator. Marc Leclair, die het faillissement samen met Helen Houben afwikkelt: “We zijn in overleg met verschillende andere partijen over een overname. Binnen twee weken verwachten we duidelijkheid te kunnen verschaffen. De winkels blijven voorlopig nog dicht.” Over de oorzaak van het faillissement kan hij nog geen uitspraken doen.