TOP

Costes Men wijzigt koers van retailformule en sluit winkel in Arnhem

De Costes Men-winkel in Arnhem, die krap twee maanden geleden was geopend, is alweer gesloten. Moederbedrijf The Sting heeft besloten tot een koerswijziging voor Costes Men , zo blijkt uit navraag bij de moderetailer.

De Costes-winkel in Arnhem is onlangs omgebouwd tot een outlet van The Sting, het moederbedrijf van Costes, zo meldt Retailnews. De Costes Men-winkel werd pas twee maanden geleden geopend. 

Costes Men opende eerder ook al aparte mannenmodewinkels in Alkmaar, Den Bosch en Eindhoven. De nieuwe mannenmodeformule van The Sting werd eind februari 2017 gelanceerd in de uni winkel in Deventer. In Breda huist eveneens een winkel waar zowel de mannen- als de vrouwencollecties worden gekocht.

Een woordvoerder van The Sting laat per e-mail weten: “We hebben besloten om Costes Men & Women verder als uni-formule uit te rollen. Dat betekent dat we voor een aantal bestaande Costes boutieks op zoek gaan naar grotere panden waar we de uni-formule met Costes Men en Women samen kunnen inrichten. In Nijmegen en Enschede openen we volgende week al twee nieuwe uni-boetieks. Later dit jaar zullen meer uni-boetieks volgen, onder meer in Tilburg. In grote steden als Amsterdam en Den Haag wordt ook gekeken naar mogelijkheden voor een uni-boetiek. De ‘oude’ panden worden ingezet voor andere formules van The Sting House of Brands.”

Op donderdag 29 juni opent de uni-boetiek van Costes in Enschede aan de Kalanderstraat 9E en op vrijdag 30 juni in Nijmegen aan de Broerstraat 14.  The Sting is wel van plan om meer verkooppunten van Costes Men, waaronder dus in Enschede en Nijmegen, te lanceren, maar dan samen met de Costes Women-formule. Costes heeft momenteel in totaal 32 vestigingen; het bedrijf zou dat graag zien groeien naar vijftig winkels.