TOP

Cor Molenaar: verlies Hudson’s Bay hoort erbij

De Canadase retailer Hudson's Bay, die 20 warenhuizen in Nederland wil openen, maakt voor het derde kwartaal achter elkaar verlies. Maar dat hoort bij de geplande expansie, zegt Cor Molenaar tegen BNR.

Hudson’s Bay maakte eind november de cijfers bekend over het derde kwartaal. Daaruit blijkt dat ze opnieuw verlies hebben gemaakt, net als in de eerste twee kwartalen. Toch is dat niet verwonderlijk, zegt Cor Molenaar in een interview met BNR Nieuwsradio.

“Wat ik zie met Hudson’s Bay is dat ze heel duidelijk bezig zijn om te groeien. En bereid om aanpassingen te doen. En dat kost geld. Je moet het niet vergelijken met V&D. Dat was een bedrijf dat de afgelopen jaren niet gedaan heeft aan vernieuwing en totaal niet ingespeeld heeft op consumentengedrag. Wat ik zo sterk vind aan Hudson is dat ze wel bereid zijn om te groeien. Dat ze Europa als groeimarkt zien en dat ze er ook kosten voor willen maken.”

Hudson’s Bay wil in totaal twintig warenhuizen in Nederland openen. In mei sloot het bedrijf huurovereenkomsten met pandeigenaren in Amsterdam, Breda en Tilburg en in juli werden filialen aangekondigd in Amersfoort, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden en Zwolle. Hudson’s Bay neemt ook haar intrek in de voormalige V&D-panden in Amstelveen en Almere

De warenhuisketen zal bij de uitbreiding naar de Nederlandse markt gebruik maken van haar bestaande infrastructuur en de twee winkelformules, Hudson’s Bay en Saks Off 5th, introduceren.