TOP

Coolcat wil tv-uitzending Rambam verbieden

Modeketen Coolcat wil de televisie-uitzending van Rambam op 27 januari over arbeidsomstandigheden in Bengaalse textielfabrieken verbieden, meldt De Financiële Telegraaf.

Ceo Roland Kahn wil de uitzending van Rambam, die vanavond wordt uitgezonden, verbieden omdat er volgens hem onwaarheden worden verteld. Dat zegt hij tegen De Financiële Telegraaf. In het programma Rambam worden consumentenzaken op experimentele, humoristische en confronterende wijze behandeld. Kahn zegt dat hij een financiële claim tegen zowel omroep Vara als producent CCCP overweegt als de uitzending toch doorgaat.

Onderaan de lijst arbeidsomstandigheden

In de aflevering wordt gesteld dat het modebedrijf onderaan de lijst van bedrijven staat die arbeidsomstandigheden en veiligheidsomstandigheden respecteren. Coolcat zegt zich juist in te zetten voor verbetering van de omstandigheden in de textielfabrieken. Kahn zegt zelfs eigen inspecteurs in Bangladesh te hebben. Daarnaast hanteert het bedrijf een code of conduct, daarin wordt kinderarbeid en uitbuiting verboden.

Sommatie
Ook zegt Kahn dat de Vara onder ‘valse voorwendselen met verborgen camera’ bij hem binnen is gekomen. Daarom heeft Coolcat de omroep een sommatie gestuurd. “Ze plegen valsheid in geschrifte, overtreden de wet en zijn er nog trots op ook”, stelt Kahn.

Vara laat weten niet op de sommatie in te gaan. De uitzending en vooraankondiging voldoen volgens de omroep aan ‘alle daarvoor geldende normen’. In de trailer van de uitzending is onder meer te zien hoe Kahn uithaalt naar minister Ploumen.