TOP

Coolcat tot Pasen open, nieuwe directeur voor Wehkamp en cel dreigt voor Nederlandse Vuitton-dievegges

De onlangs failliet verklaarde kledingketen Coolcat blijft in elk geval nog het paasweekend open, H&M draait gratis bezorging voor bepaalde loyalty members terug en Wehkamp heeft een nieuwe ceo. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 10 april.

Coolcat tot paasweekend open

De winkels Coolcat blijven nog zeker tot het paasweekend open. Wat er daarna gebeurt met de winkelketen die vorige maand failliet werd verklaard, hangt af van of er wel of niet een doorstart komt, laat de woordvoerder van Coolcat maandag weten. Dat meldt Nu.nl. Als er een doorstart plaats vindt, blijven de winkels mogelijk ook na Pasen geopend.

Vorige week hebben de Coolcat-winkels de voorjaarscollectie ontvangen, die was al ingekocht. De verkopen lopen best goed, aldus de woordvoerder. “Maar natuurlijk niet op hetzelfde niveau als vorig jaar.” Vorige week werd ook het faillissement van Coolcat België aangevraagd en die 17 winkels blijven wel dicht.

Schuldeisers nemen controle Debenhams over

Schuldeisers van de Britse warenhuisketen Debenhams hebben de controle overgenomen, meldt de Telegraaf. De kredietverstrekkers hebben het bedrijf meer geld toegezegd waarmee een reorganisatie kan worden uitgevoerd. Het gevolg is wel dat de aandelen van de het concern in één klap bijna waardeloos zijn geworden. Aandeelhouder en Sports Direct-eigenaar Mike Ashley kwam eerder met reddingsplan dat eruit bestond dat het bedrijf extra aandelen uit zou geven ter waarde van 200 miljoen pond die hij dan zou kopen. In ruil wilde hij topman worden. Het bestuur van Debenhams wees dat af, omdat het weinig vertrouwen had in Ashley. De warenhuisketen wil nu af van vijftig slecht draaiende winkels. Dan blijven er nog ongeveer 110 over. Er staan 4.000 banen op de tocht.

Wehkamp heeft nieuwe ad interim directeur

Wehkamp heeft Graham Harris aangesteld als ad interim directeur. De huidige directeur, Piet Coelewij, krijgt een andere rol binnen het bedrijf, meldt Emerce. Wehkamp heeft in de fase waarin het nu terecht is gekomen, een ander type leider nodig, stelt het bedrijf.

Onder leiding van Coelewij, die 2,5 jaar geleden werd benoemd, heeft Wehkamp naar eigen zeggen ‘grote stappen’ gezet in onder andere de digitalisering van de online retailer. Er onder meer een duidelijke strategie ontwikkeld, er is een partnership ontstaan met elektronicaverkoper BCC, en de online winkel onderging een metamorfose. Ook werd het distributiecentrum in Zwolle fors uitgebreid en lanceerde Wehkamp onlangs nog een nieuwe merkstrategie.

Voor de volgende fase is klaarblijkelijk nog niet de juiste leider gevonden, gelet op de ad interim status van Harris. Harris heeft jarenlange retailervaring, onder meer opgedaan bij Tesco en Carpetright en in fashion. Coelewij blijft betrokken als senior adviseur.

Nederlands viertal mogelijk cel in wegens diefstal bij Vuitton

Vier Nederlandse vrouwen staan in de Brugse rechtbank terecht voor een diefstal met geweld in een filiaal van Louis Vuitton in Knokke-Heist. Volgens het openbaar ministerie specialiseerde de bende zich in het dure kledingmerk. Er hangen hen celstraffen tot twee jaar boven het hoofd. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het gaat om een moeder, haar dochter, een nicht en nog een vierde dame. Ze maakten op 26 februari vorig jaar enkele goederen buit in de Louis Vuitton in Knokke-Heist. De vrouwen zouden de beveiligingsmedewerker van de winkel hebben geduwd toen hij hen achterna kwam. Volgens het openbaar ministerie ging de bende op een georganiseerde manier tewerk. In de wagen lagen nog gestolen goederen. De moeder en dochter hangt twee jaar cel boven het hoofd. De twee andere dames riskeren 18 maanden gevangenisstraf. De uitspraak is op 9 mei.

H&M legt gratis bezorgen voor bepaalde loyalty members aan banden

Kledingketen H&M gaat weer geld rekenen voor bezorging voor loyalty club members die online weinig bestellen. Dat doet het Zweedse modeconcern onder meer om logistieke kosten te beperken, zo meldt persbureau Reuters. Leden van de H&M-club waren tot nu toe vrijgesteld van betaling voor verzenden.

In de nieuwe versie van het loyaliteitsprogramma onderscheidt H&M leden in een ‘basis’ -laag en een ‘plus’-laag, afhankelijk van het aantal punten dat ze het afgelopen jaar hebben verdiend, aldus Samuel Holst, hoofd van de H&M-club. Het komt erop neer dat een bestelling van een basis-clublid in Duitsland, de grootste markt van H&M, pas gratis wordt als er voor meer dan €25 wordt besteld. In Zweden ligt dat bedrijf rond twee tientjes.

De Zweedse retailer investeert stevig in aanpassingen aan snel veranderende gewoonten van de consument, nadat de winsten zijn gedaald en de voorraden zich de laatste jaren opstapelen, stelt het persbureau.

151217HMBONNETERIEAMSrdefotomeisjes1