TOP

Consumentenvertrouwen zit in de lift, mensen besteden meer en curator onderzoekt mogelijkheden voor doorstart Dungelmann


De consument is weer wat positiever en mensen hebben in mei ook meer besteed. Verder: de curator van schoenenketen Dungelmann dat vorige week op de fles ging, onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart. Dat lees je in het nieuwsoverzicht van maandag 22 juli.

Consumentenvertrouwen zit in de lift

De stemming onder consumenten zit in de lift. In de maand juli, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), komt het consumentenvertrouwen komt uit op 2, tegen 0 in juni. Vooral het oordeel over het economisch klimaat verbetert. Met 2 ligt het consumentenvertrouwen in juli boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-4). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41).

Ook de koopbereidheid neemt ook iets toe in juli. Deze deelindicator staat op -1, tegen -2 in juni. Het oordeel van consumenten over hun financiële situatie in zowel de komende twaalf maanden als in de afgelopen twaalf maanden verbetert iets. Ook vinden consumenten de tijd voor het doen van grote

Tegelijkertijd laat het CBS weten dat consumenten in mei 2,4 procent meer hebben besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. De groei was hoger dan die in de vier maanden ervoor. Er ging vooral meer geld naar woninginrichting en huishoudelijke apparaten. Ook werd er meer gas verbruikt. De bestedingen aan nieuwe personenauto’s daalden juist.

consumentenvertrouwen-se

BRON: CBS

Curator onderzoekt mogelijkheden voor doorstart Dungelmann

De curator van de failliet verklaarde schoenenketen Dungelmann onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart. Dat staat te lezen in het nieuwsbericht hierover op Textilia.nl. Dungelmann Schoenen werd vorige week, op dinsdag 16 juli, bankroet verklaard door de rechtbank in Den Haag.

In een telefonische reactie laat curator Rob van Seumeren van Van Iersel & Luchtman Advocaten weten dat de winkels vooralsnog open blijven. Het gaat om elf Dungelmann winkels en Hermans Schoenen in Utrecht, dat onderdeel is van het familiebedrijf.

De webshops www.dungelmann-schoenen.nl en www.hermansschoenen.nl zijn gesloten. De klantenservice is bereikbaar voor vragen van klanten. De wintercollectie 2019-2020, die al was ingekocht, zal niet meer worden uitgeleverd. Wat de gevolgen zijn voor de 116 medewerkers van het bedrijf, is op nog onduidelijk.

Winkels Gerry Weber in Verenigd Koninkrijk dicht

De noodlijdende Duitse modeketen Gerry Weber sluit al zijn winkels in het Verenigd Koninkrijk dit jaar, meldt onder meer Retailtrends. Deze stap is onderdeel van de financiële herstructurering waar het bedrijf sinds begin dit jaar mee bezig is. De Duitse modeketen zegt zich in het Verenigd Koninkrijk te willen focussen op wholesale-activiteiten. Gerry Weber heeft 26 winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De zaken moeten voor eind oktober dit jaar gesloten zijn.

Vorige week werd bekend dat de familie Weber uit de modeketen stapt. Robus Capital en Whitebox Advisors hebben bijna vijftig miljoen euro in het bedrijf gestoken, waardoor zij nu meerderheidsaandeelhouders van Gerry Weber zijn. Met de kapitaalinjectie moet het modemerk zijn herstructureringsplannen kunnen afronden. Het gaat sinds begin dit jaar financieel niet goed met Gerry Weber. Het bedrijf vroeg uitstel van betaling aan en is bezig met een financiële herstructurering, waarbij 146 Duitse winkels op slot gingen en 454 banen geschrapt werden.