TOP

Conflict tussen Oger en SuitSupply om personeelslid

De Nederlandse mannenmodeketen Oger sleept een van de eigen winkelmanagers voor de rechter, omdat die over wil stappen naar concurrent SuitSupply.

De medewerker in kwestie is Mitchel Ramdhani. Hij moet vanaf juli leiding gaan geven aan de Belgische tak van SuitSupply. Volgens Oger mag dat niet vanwege zijn concurrentiebeding en daarom stapt de herenmodezaak naar de rechter.

Boete

Mocht Ramdhani ervoor kiezen om in de eerste twaalf maanden na zijn vertrek aan de slag te gaan bij een concurrerend bedrijf van Oger, dan kan hem dat duur komen te staan. Er staat een boete van tweeduizend euro per dag op het niet in acht nemen van het concurrentiebeding. Oger denkt dat dat Ramdhani klanten mee zal proberen te nemen naar de winkels van SuitSupply. Ook vreest het bedrijf dat hij bedrijfsgeheimen over de inkoop in Italië en winkelomzetten zal onthullen.

Tegenwerking

Volgens Sander Lusink, marketingdirecteur van Oger, is er al jaren sprake van werknemers die overstappen van de ene naar de andere keten. In de Telegraaf vertelt hij dat Suitsupply vorig jaar een werknemer tegenhield die bij Oger in dienst wilde komen. “Dat heeft ons veel geld gekost”, vertelt Lusink in de krant. “Wat zij kunnen, kunnen wij ook.” Eerder lagen de twee ketens al overhoop om een reclame die SuitSupply maakte, waarin Oger een rol speelde.

Ongegrond

SuitSupply ontkent dat er vorig jaar een werknemer is tegengewerkt. “Het is logisch dat er mensen overstappen”, aldus topman van SUitSupply Fokke de Jong. “De kledingbusiness is een kleine markt en wij hebben veel mensen nodig.” De Jong denkt daarnaast dat het beroep op het concurrentiebeding ongegrond is, omdat Ramdhani als landmanager wordt in België.