TOP

Color blocking: de trend voor zomer 2011

Felle kleuren en vloeken mag: in de voorjaarcollecties van 2011 staat het mixen van kleuren centraal.

Color blocking, het gebruik van heldere kleurvlakken in één look, is de absolute hit van de zomer 2011. Hoewel de trend niet helemaal nieuw is – in het septembernummer van Vogue in 2007 stond color blocking al centraal – hebben nu wel opvallend veel merken gekozen voor een kleurrijke collectie.

Yves Saint Laurent
Rood met oranje en paars met groen: in de wereld van color blocking mag het allemaal. Gucci bracht met de voorjaarscollectie 2011 een ode aan de ongekroonde koning van color blocking: Yves Saint Laurent. Al in de jaren zestig speelde Laurent met kleurvlakken door een Mondriaan jurk te maken. Later creëerde hij zijn ‘signature look’ door felle kleuren te combineren met luxe materialen en goudkleurige accessoires.

Ook Jil Sander, Louis Vuitton, Dsquared en Prada doen mee aan de color blocking trend.

How to color block
Voor wie zelf aan de slag wil met color blocking, zijn er wel een paar tips: combineer alleen kleuren met een uitgesproken tint. Geen pastel en geen printjes. Ook is het verstandig de felgekleurde items met zwarte basics te combineren (bv een zwarte panty of jasje). Zo voorkom je het effect van een carnavalslook.

Hier een aantal color blocking trends ter inspiratie.