TOP

College Style maakt doorstart

De vrouwenmodeketen College Style maakt een doorstart. Sinds zaterdag 9 december zijn de filialen weer open. De webshop is nog gesloten, net als de drie pop-up stores. Dat meldt de retailer zelf op Facebook.

De vrouwenmoderetailer College Style heeft een nieuwe eigenaar en maakt een doorstart met zeker tien van de twaalf winkels. Die zijn inmiddels weer open en gaan door met de uitverkoop die was ingezet. De webshop en de drie pop-upstores zijn nog gesloten. Dat bericht College Style op de Facebook-pagina.

Curator Leonard Boender zegt in het Reformatorisch Dagblad dat er meerdere partijen geïnteresseerd waren in een overname van College Style. De nieuwe eigenaar wil voorlopig anoniem blijven, maar is volgens de curator al actief in de kledingbranche. Hij zou bekend zijn met de reformatorische doelgroep en gaat in eerste instantie op dezelfde voet verder. De naam van de keten blijft behouden en de winkels blijven op zondag gesloten. Driekwart van de medewerkers krijgt het aanbod om er te blijven werken.

Schaalvergroting

Voormalig directeur Jan Roukens blijft voorlopig bij College Style betrokken om de nieuwe eigenaar te adviseren. Roukens zegt in het Reformatorisch Dagblad te verwachten dat het bedrijf straks weer winstgevend is omdat het onder de nieuwe eigenaar profiteert van lagere overheadkosten en inkoopvoordeel door schaalvergroting. Hij heeft de nieuwe eigenaar geadviseerd meer te focussen op het eigen label Emma, dat het meest succesvol zou zijn.

Afnemende loyaliteit

College Style werd op 28 november failliet verklaard. Het bedrijf vroeg zelf het faillissement aan omdat het niet meer aan de financiële verplichtingen kon voldoen. De economische crisis, de concurrentie van online shoppen en ‘de afnemende loyaliteit in de reformatorische gezindte aan eigen ondernemingen’ brachten de retailer in de problemen.

Eigen kledinglijnen

In 1993 begon de familie Roukens met College Style en richtte zich op vrouwen uit de reformatorische hoek. Op het hoogtepunt bestond de keten uit 22 filialen. Tachtig procent van de collectie waren eigen kledinglijnen, met een groot rokkenaanbod. Bij een eerste reorganisatie in 2014 gingen vier filialen dicht, daarna volgende nog meer winkelsluitingen. Er zijn nu nog winkels in Ridderkerk, Oud-Beijerland, Barneveld, Goes, Katwijk, Leerdam, Rhenen, Kampen, Alblasserdam, Kootwijkerbroek, Capelle aan den IJssel en Zierikzee.