TOP

Collectie Audrey Hepburn geveild

Een collectie van jurken en andere items die gedragen zijn door stijlicoon en filmster Audrey Hepburn, hebben tijdens een veiling ruim 270.000 euro opgeleverd.

Tijdens de veiling bij Kelly Taylor Auctions in Londen gingen gisteren accessoires en cocktail- en couturejurken van de inmiddels overleden filmster onder de hamer. De complete collectie had een startbod van €101.204 euro, maar heeft uiteindelijk bijna het driedubbele opgeleverd.

Eén van de bekendste items was een Givenchy-jurk, die de filmster droeg in de film ‘How to steal a Million’ uit 1966. Een anonieme bieder heeft meer dan 66.000 euro geboden. Het op één na hoogste bod werd gedaan door een Amerikaans museum. Zij kochten wel een turkooisgekleurde zijden avondjurk.

De trouwjurk die Audrey had aangeschaft voor haar huwelijk met James Hanson, maar die nooit heeft plaatsgevonden, werd voor bijna €14.000 verkocht. Deze jurk heeft jarenlang bij een onbekende vrouw in de kast gehangen, omdat de filmster de jurk aan iemand wilde geven die de jurk zelf nooit zou kunnen betalen. De helft van de opbrengst werd geschonken aan goede doelen, zoals het Audrey Hepburn Children’s Funds.