TOP

Cold Method showt wintercollectie 2011-2012

Cold Method presenteerde afgelopen donderdag 6 januari de nieuwe wintercollectie in de Amsterdamse club Trouw. Met de tweede collectie van zijn hand, slaat hoofddesigner Dieter de Cock een brug tussen casual en dress.

De Belgische ontwerper Dieter de Cock zet met Cold Method een duidelijke richting neer met meer mannenmodegerelateerde items zoals slank geneden jasjes, bandplooi pantalons en elegante trenchcoats. Voor de komst van de ontwerper, die zijn sporen verdiende bij onder andere Viktor & Rolf, bracht het merk veel denim en leek daarmee het doel uit ogen te verliezen: het neerzetten van een echte mannenmodecollectie.

Doctor Zhivago
Voor de show van de wintercollectie 2011-2012 plaatste Cold Method een catwalk in het voormalige pand van dagblad Trouw aan de Amsterdamse Wibautstraat. De rauwe, industriële inrichting sloot feilloos aan bij de sfeer van de collectie die geïnspireerd is op de film Doctor Zhivago, waarin een Russische dokter tijdens de Eerste Wereldoorlog het leger dient. Het kleurenpalet met donkergrijzen en -blauwen zette deze sfeer extra kracht bij.

Rebels
Ondanks de Italiaans getinte collectie met glanzende jasjes en nette pantalons weet de ontwerper de typische rebelse Cold Method look te behouden. Zo zijn nette colbertjasjes van gekleurde binnenvoeringen of epauletten voorzien en pantalons nets iets wijder dan normaal, maar ook door de combinatie van stevige boots of knalrode V-hals truitjes krijgt de collectie een eigen twist.

Meer zien van de collectie? Bekijk dan hiernaast de foto’s van Peter Stigter.