TOP

Close Up met Jan Diebels: ‘Ik ben helemaal niet modieus’

In de rubriek Close-up in de nieuwe editie van Textilia zitten we op de huid van een mode-professional. Deze keer: Jan Diebels (41) eigenaar van modezaak Dedicated in Nijmegen. "Eigenlijk ben ik ook helemaal niet modieus."

Op de vraag in welke jeans mensen hem kunnen uittekenen zegt Diebels “Ik kan hier een mooi antwoord verzinnen, maar ik heb niet echt een favoriet merk. Eigenlijk ben ik ook helemaal niet modieus. Ik weet het, dat is apart voor een mode-ondernemer. Als ik dan toch een naam moet noemen; met Nudie ben ik blij. Een wat minder commercieel en niet zo uitbundig merk. Dat past bij mij als persoon.”

‘Soms word ik gek van mezelf’

Over spijt zegt hij: “Ik heb niet vaak spijt van beslissingen Ik ben een twijfelaar pur sang. Omdat ik overal zo lang over nadenk, maar ik weinig foute keuzes. Er zitten ook nadelen aan; soms word ik gek van mezelf. Ik vergelijk mijn hoofd wel eens met een computerscherm waarop alle programma’s openstaan. Het lijkt me lekker om ook eens wat programma’s weg te klikken, ik heb dat nooit.” 

Verder vertelt Diebels in de nieuwe editie van Textilia over zijn liefde voor de beroemdste Amerikaanse countryzanger, zijn favoriete voetbalclub, en naar welke Nederlandse mode-ondernemer hij opkijkt: “Zij hebben een kleine zaak uitgebouwd tot iets groots en zijn altijd bezig met service, nieuwe dingen en de toekomst.”

 

 


Sluit nu een Textilia Totaal Jaarabonnement af en ontvang 12 keer per jaar het blad met interviews, achtergronden en marktcijfers uit de modebranche, plus onbeperkt toegang tot alle artikelen op onze website. Ook ontvang je twee keer per jaar de kleurkaarten, speciaal voor onze abonnees samengesteld door onze trendwatchers, en krijg je korting op evenementen als de Trenddag.

bestellen-icoon