TOP

Claire Group benoemt twee nieuwe directeuren

Met ingang van april heeft de oprichter van de Claire Group, Andres Hust, 20 procent van de aandelen in het bedrijf overgedragen aan zijn zoon Nikolaj Hust. Ook heeft de CEO van het bedrijf twee nieuwe bestuurders aangesteld.

De overdracht en de aanstelling van twee nieuwe managers is de eerste stap in een geleidelijke generatiewisseling. “Ik heb mijn vrouw beloofd mijn werkweek terug te draaien naar 60 uur per week”, aldus Hust in een verklaring. Van een kleine onderneming is de Claire Group uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met 250 medewerkers.

Verkoop in China

Nikolaj Hust wordt verantwoordelijk voor de nieuwe marketing- en innovatieafdeling. Bo Pedersen gaat de financiën beheren en Peter Dahl is de nieuwe sales director. Hust blijft zich als CEO bezighouden met de verkoop in China, kwaliteitsborging en algemene zaken.

Dresscode4Kids

De kindermodemerken claire.dk Baby, Mini en Kids maken onderdeel uit van de Claire Group. De labels worden in Nederland vertegenwoordigd door Erik de Waal van agentschap Dresscode4Kids.