TOP

Claes Iversen ontwerpt collectie herfst en winter voor Mode met een Missie

De talentvolle Deense modeontwerper Claes Iversen heeft voor het mode label Ami-e-toi van de stichting Mode met een Missie de herfst- en wintercollectie ontworpen. Deze week maakte de gemeente Arnhem bekend het project met een ton subsidie te steunen.

Op 2 oktober wordt de collectie van Ami-e-toi in Brasserie Dudok in Arnhem gepresenteerd tijdens twee verkoopmodeshows. De kleding is dan direct te koop. Voor deze collectie maakte Claes Ivsersen gebruik van stoffen van de Belgische ontwerpers Anne de Meulmeester en A.F. Vandevoorst. Naast de herfst- en wintercollectie van Iversen wordt er ook kleding getoond van ontwerpers Nicole Fahri en Katrina Hovman.

Iversen studeerde deze zomer af aan het Fashion Institute Arnhem, en liet een verpletterende indruk achter op de Amsterdam Fashion Week. Eerder waren de succesvolle Arnhemse modeontwerpers Sjaak Hullekes en Sebastiaan Kramer al betrokken bij het project Mode met een Missie.

Missie
Het bijzondere van de stichting Mode met een Missie is dat de kleding gemaakt is door vrouwen die te kampen hebben met problemen als verslaving of een dakloos bestaan leiden. Ook de verkoop van de kleding doen de vrouwen zelf. De missie is van de stichting is om het gevoel van eigenwaarde en het vertrouwen in eigen kunnen een injectie te geven

Het geld dat gemeente Arnhem beschikbaar stelt, is afkomstig uit het WMO-innovatiefonds, wat staat voor Wet maatschappelijk ondersteuning. Deze wet moet er voor zorgen ‘dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving, al of niet geholpen door vrienden, familie of bekenden.’