TOP

Claes Iversen lanceert ready-to-wear-lijn

De Nederlandse ontwerper Claes Iversen lanceert een ready-to-wear collectie onder de naam II (spreek uit als two). De eerste collectie voor zomer 2015 wordt tijdens de openingsavond van de Amsterdam Fashion Week gepresenteerd.

Claes Iversen lanceert vanaf de zomercollectie 2015 zijn ready-to-wear-lijn II met draagbare en betaalbare items. Met deze tweede lijn wil hij laten zien dat hij geen couturier maar een ontwerper is. “Het ontwerpen van zo’n collectie, een hele garderobe bij elkaar, maakt mij als ontwerper compleet”, zegt hij in een interview met Vogue. “En laten we ook eerlijk zijn: couture heeft een heel beperkte clientèle. Het is altijd mijn droom geweest om mijn kleding ook op straat te zien.”

Middenhoge segment

Iversen heeft afgelopen winterseizoen een compacte couturecollectie gemaakt, zodat er meer tijd overbleef voor het opzetten van zijn prêt-à-porterlijn. De II-collectie bestaat uit jurken, rokken, shirts, broeken en truien. De exacte prijzen zijn nog niet bekend, maar zullen in het middenhoge segment liggen.

CLAES IVERSEN CLAES IVERSENCLAES IVERSEN

De couturecollectie van Claes Iversen voor zomer 2014 (foto’s: Jeroen Snijders).

Loopbaan

De van oorsprong Deense Claes Iversen studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Hij liep stage bij Viktor & Rolf. Sinds zijn afstuderen in 2008 presenteert hij twee keer per jaar zijn eigen couturecollectie. Hij stond onlangs nog volop in de belangstelling vanwege de jurken die hij ontwierp voor Ilse de Lange’s optredens tijdens het Eurovisiesongfestival 2014 in Denemarken. De ontwerper maakte al eerder een uitstapje naar confectie, met een jurkencollectie voor de keten WE in 2012.