TOP

Chasin’ lanceert speciale recycle collectie *

Het jeanssegment is op dit moment voorloper op het gebied van recycling. Chasin’ doet ook een duit in het zakje met een nieuwe lijn, gemaakt van marine-uniformen. De presentatie ervan is 15 juni tijdens de Pitti Uomo in Florence.

Chasin’ Royal Attitude heet de nieuwste aanwinst van het merk. Verwijzend naar de uniformen van de Koninklijke Marine die zijn vermalen en waar nieuwe spijkerbroeken van zijn gemaakt. Daarnaast completeert het merk deze items met enkele T-shirts, sweaters en jacks. “Een geweldig cool project”, vertelt Chasin’ ceo/eigenaar Jan Peters. “Recyclen is een mooie werkwijze en al helemaal als je weet dat de jeans die je straks draagt, de hele wereld is over geweest.”

Capsulelijn

Voor het project werkte het denimmerk samen met James Veenhoff, mede-oprichter van House of Denim. Veenhoff is de initiator en bemiddelaar bij de productie van Chasin’ Royal Attitude. Het is de bedoeling dat de capsulelijn een vast onderdeel in de collectie blijft. Chasin’ Royal Attitude wordt op 15 juni tussen 16.00 en 17.00 uur gepresenteerd op de Chasin’ stand (No.1, naast de hoofdentree) op de Pitti Uomo in Florence.

Streetwear

Peters geeft ook alvast een sneak preview op de rest van de voorjaar/zomer 2017 collectie: “We laten ons beïnvloeden door streetwear en urban trends. Dit betekent urban- en motorinvloeden, een mix van light stretch, random wassingen en veel zwart en grijstonen.” 

Chasin Royal