TOP

Chasin’ lanceert shop-in-shop bij Van Tilburg

Chasin', tot nu toe alleen verkrijgbaar via de eigen winkels én bij Score, wordt ook bereikbaar voor de detaillist. Het merk begint namelijk met shop-in-shops. De eerste gaat 1 augustus open bij Van Tilburg Mode en Sport in Nistelrode.

“Het idee bestaat al langer, maar nu zijn we er als organisatie ook echt aan toe”, motiveert directeur Jan Peters deze stap. “Het merk is onder jongeren ongekend populair, je moet niet vergeten dat het ook al bijna 20 jaar bestaat. Consumenten vragen ernaar bij winkels en vanuit de winkelier kregen wij daarom vraag naar het merk. Toen we laatst bij Van Tilburg op de jeansafdeling stonden te wachten op onze afspraak, kwam er een jongen naar de kassa die vroeg of ze ook Chasin’ verkochten. Toevalliger kan het niet.”

Pilot

Moederbedrijf Score heeft Van Tilburg uitgekozen voor een pilot met een shop-in-shop van Chasin’. Deze wordt ongeveer 75 vierkante meter en wordt met EDI gekoppeld aan het systeem van het hoofdkantoor van Chasin’. Dat regelt de inkoop, bevoorrading en visual merchandising. Jan peters: “We kiezen bewust voor shop-in-shops en niet voor wholesale. We blijven vanuit retail denken, die ervaring hebben we, net als de automatisering. We zullen dagelijks de verkopen volgen, inspelen op de vraag en bijproduceren wat nodig is. We zetten een topmerk neer met retailpower.”

Uitbreiding

Na deze pilot bij Van Tilburg worden de shop-in-shops ook bereikbaar voor andere multibrandstores. “We zullen per winkel bekijken wat mogelijk is”, legt Jan Peters uit. “We zoeken een multibrand-omgeving met de juiste merken. De winkel moet groot genoeg zijn, want we hebben minimaal 40 vierkante meter nodig. Ook de IT moet op orde zijn.”

In de toekomst wil Chasin’ ook in het buitenland uitbreiden met shop-in-shops, niet persé alleen in de landen waar de retailers al met winkels actief is. Chasin’ heeft 34 winkels in Nederland, plus 2 in Duitsland en België.  

 

Voor meer informatie mail naar info@chasin.com