TOP

Cedella Marley ontwerpt voor Puma

Cedella Marley, modeontwerpster en dochter van Bob Marley, gaat de outfits ontwerpen waarmee de Jamaicaanse atleten aan de Olympische Spelen deelnemen. Zij gaat aan de slag voor Puma dat het team sponsort tijdens London 2012.

“Het is echt een eer om deze collectie voor mijn land en mijn home team te mogen ontwerpen. Het is niet eens een droom die uitkomt, want ik heb zelfs nooit durven dromen dat dit mogelijk zou zijn”, zegt Cedella Marley. “Ik deed aan atletiek in high school en ben een enorme fan van de Jamaicaanse atleten. Het is ongelooflijk dat ik hun outfits voor de spelen mag ontwerpen. En ik bewonder Puma voor wat het merk door de jaren heen voor de atletiek in Jamaica heeft gedaan. Deze give-back filosofie deelt Puma met de familie Marley. Ik denk dat dit partnerschap legendarisch wordt.”

 

Inspiratie

Cedella Marley haalt inspiratie uit de levendige kleuren van Jamaica en uit de Afrikaanse roots van de bevolking. Dit alles natuurlijk in combinatie met hightech materialen en technieken die de prestaties van de atleten moeten verbeteren. Een van de atleten die straks in een outfit van Cedella Marley aan de startstreep verschijnt, is Usain Bolt. De drievoudig Olympisch kampioen en de snelste man ter wereld is blij met de keuze van Puma. “Ik kan geen betere persoon bedenken dan Cedella om onze Olympische outfits te ontwerpen. Ze is een geweldige designer en vertegenwoordigt de spirit van onze natie omdat ze deel uitmaakt van de familie Marley. Het zal inspirerend zijn om in Londen met die energie om me heen te lopen.”