TOP

CBW-Mitex wordt spreekbuis richting Belastingdienst

CBW-Mitex en de Belastingdienst hebben een overeenkomst getekend met nieuwe afspraken, een zogenoemd brancheconvenant. De brancheorganisatie is hiermee een belangrijke spreekbuis geworden namens ondernemers richting de Belastingdienst.

Met het nieuwe contract, ook wel convenant genoemd, hopen CBW-Mitex en de Belastingdienst op snelle duidelijkheid over fiscale zaken, minder administratieve lasten en effectiever toezicht voor ondernemers met winkels in de mode-, schoenen-, sport- en woonbranche.

Toekomst
Onderdeel van de overeenkomst is dat beide partijen structureel rond de tafel gaan zitten voor overleg. Door problemen en thema’s gezamenlijk aan te pakken hopen CBW-Mitex en de Belastingdienst snel tot oplossingen te komen die aan het convenant kunnen worden toegevoegd. Het is de bedoeling dat de afspraken vooral leiden tot meer duidelijk voor de meer dan 7.500 ondernemingen die nu aangesloten zijn bij CBW-Mitex. 

Personeelskleding
Een thema dat al tijden een punt van discussie is, is de vraag welke waarde (verplicht) gedragen kleding heeft als medewerkers in een winkel deze artikelen kopen. Het gebruik en de aankoop van gewone kleding na (verplicht) gebruik in de winkel kan gevolgen hebben op de loonheffing. Om ondernemers duidelijkheid te bieden over de ruimte die zij hebben om zonder hoge kosten het personeel artikelen uit de laatste collectie te laten kopen, hebben de partijen een aantal praktijksituaties uitgewerkt. Deze schetsen zijn opgenomen in het convenant.

Benieuwd naar deze praktijksituaties en andere regels uit de nieuwe overeenkomst? Het convenant is binnenkort te vinden via op de website van de Belastingdienst.