TOP

CBW-Mitex in gesprek met Minister Economische Zaken

De leden van CBW-Mitex gingen met Minister Kamp van Economische Zaken op 25 maart in gesprek.

De minister bracht die dag een winkelwerkbezoek aan Rotterdam en werd daarbij vergezeld door leden van CBW-Mitex. Samen bespraken de leden en minister Kamp hoe de mode- en woonbranche ervoor staat.

Economische situatie
Het gesprek ging over de economische situatie in de branche en het gebrek aan consumentenvertrouwen. Volgens CBW-Mitex zijn veel dagelijkse situaties van ondernemers niet in beeld op het ministerie. Hiermee doelden de leden op financieringsproblemen, stagnerende omzetten, lange contracten en te hoge huurprijzen. Ook afscheid nemen van werknemers werd besproken.

Consumentenvertrouwen
“Mij is de ernst van de situatie in de detailhandel duidelijk”, aldus minister Kamp na het gesprek. We moeten werken aan het herstel van het consumentenvertrouwen. We zakken verder weg dan nodig is.” Daarom gaat CBW-Mitex de ambtenaren op het ministerie vanaf nu met regelmaat op de hoogte brengen over feiten, cijfers en marktontwikkelingen.

Financiering
Het ministerie van Economische Zaken wil op haar beurt samen met de brancheorganisatie alternatieve financieringsmogelijkheden meer onder de aandacht brengen. Dit nu de banken stelselmatig ‘nee’ verkopen als ondernemers voor financiering aankloppen.