TOP

CBW-Mitex houdt bijeenkomst over monsterverkopen WFC

Volgens woordvoerder CBW-Mitex Paul te Grotenhuis lopen de monsterverkopen in het WFC helemaal uit de hand. Daarom organiseert de branchevereniging op 18 mei een vergadering voor haar leden in het Mercure Amsterdam Airport.

“We gaan samen kijken hoe het anders kan, want het mag in oktober niet weer zo gaan als enkele weken geleden”, aldus de woordvoerder in een persbericht. De brancheorganisatie wil tijdens de vergadering met haar leden de pijnpunten en mogelijkheden inventariseren.

Te Grotenhuis zegt dat de 12.500 bezoekers van de monstersales niet meer in de reguliere winkels kopen. En het gaat volgens hem om nog veel meer mensen.

Broodroof
Uit onze poll van een paar weken geleden bleek dat de meeste stemmers zich achter de brancheorganistie scharen: 84 procent vindt de ‘Fashion Days’ van het WFC broodroof.

Edwin Denekamp, directeur WFC, vond de reacties van de detaillist te ver gaan en zei “dat wat is aangeboden tijdens de Fashion Days monsters, retouren en oude voorraad uit de kelder zijn. Items die de winkelier toch niet wil verkopen.” Te Grotenhuis is het hier niet mee eens. Hij vindt dat uitverkoop voor consumenten niet in een inkoopcentrum thuis hoort, maar in een winkelstraat.

Leden kunnen zich aanmelden via cbwmitex.nl en de bijeenkomst op 18 mei vanaf 10:00 uur bijwonen.

Jan Meerman, voorzitter van CBW-Mitex, spreekt zijn ongenoegen uit in Textilia 10 (23 april).