TOP

CBW-Mitex heeft team branchemanagers compleet

Met de komst van Bert-Jan van der Stelt is het team branchemanagers binnen CBW-Mitex compleet. Een branchemanager is spreekbuis en spin in het web van het segment waar hij/zij verantwoordelijk voor is.

Zaken die in deze branche spelen, pakt hij/zij samen met een kleine, slagvaardige commissie op. Deze bestaat uit ondernemers uit het desbetreffende segment. Door deze manier van werken, kan CBW-Mitex haar leden branchespecifiek maatwerk leveren.   

CBW-Mitex koos niet voor niets voor deze manier van werken. Het is het gevolg van de andere koers die CBW-Mitex vaart vanuit het beleid om ondanks de grootte van CBW-Mitex nadrukkelijk intensief en optimaal contact te onderhouden met haar leden. Daarom zijn branchemanagers aangesteld die in veel opzichten de schakel vormen tussen ondernemers en CBW-Mitex. Zij zijn de regisseurs van hun segment.

Een belangrijk streven van branchemanagers is het verder optimaliseren van de keten door intensieve samenwerking tussen retail, leveranciers en fabrikanten. Daarom initiëren ze ketenoverleg waar alle partijen elkaar treffen. Ook organiseren ze branchespecifieke activiteiten zoals de folder Alles Kids voor het schoenensegment om klachten over schoenen te voorkomen. Een ander voorbeeld is de oprichting van de gordijnadvieslijn waar winkelmedewerkers de antwoorden vinden op lastige consumentenvragen over gordijnen. Ook het ontwikkelen van opleidingen en het vergroten van het imago van de branche om medewerkers te werven en behouden zijn belangrijke onderwerpen. Dat geldt ook voor de organisatie van bijeenkomsten waar ondernemers uit hetzelfde segment elkaar treffen, ervaringen kunnen uitwisselen en informatie kunnen vergaren.  

Het team branchemanagers bestaat uit de volgende personen:  Bert-Jan van der Stelt: slapen en woningtextiel, Dave Quadvlieg: sport, schoenen, kindermode en reisartikelen en lederwaren, Marjan Spronk: parket, bruidsmode en hobby, Harry Bijl: damesmode, herenmode, jeans en bodyfashion, Herman Korfage: meubelen en keukens en badkamers en Patric Hanselman: manager branches.

(ingezonden mededeling CBW-Mitex)