TOP

CBS: online kleding shoppen neemt opnieuw toe

Uit de laatste cijfers van het CBS blijkt dat steeds meer mensen online winkelen. Kleding wordt het vaakst online gekocht.

Online shoppen wordt steeds populairder, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek

. Het percentage internetgebruikers dat online winkelt is van 50 procent in 2005 gestegen naar 77 procent in 2014. Vooral kleding en reizen zijn populaire producten om online te kopen: meer dan de helft van de online shoppers heeft deze aankopen in de afgelopen twaalf maanden gedaan. Deze producten worden al een aantal jaar op rij het meest online gekocht.

CBS online winkelen

De oorzaak van deze stijging ligt vooral bij de snelheid van het internet in Nederland. Het aantal huishoudens met toegang tot internet steeg tussen 2005 en 2014 met 17 procent. Bijna 96 procent van alle Nederlanders heeft inmiddels toegang tot het internet.

Er is vooral een grote toename te zien in het gebruik van mobiele apparaten, vooral smartphones en tablets. Bijna 8 op de 10 Nederlanders heeft een mobiel apparaat. In 2008 was dat nog 1 op de 10. De toename van mobiel gaat ten koste van het gebruik van desktop pc’s.