TOP

CBS: Omzet kledingwinkels stijgt in juli 2015 met 4,3 procent

De detailhandel heeft in juli 3,2 procent meer omgezet dan een verleden jaar, meldt het CBS. Winkels in bovenkleding zagen hun omzet met 4,3 procent stijgen. Dat is de grootste groei dit jaar.

 

In juli hebben kledingwinkels 4,3 procent meer omzet gehaald, blijkt uit cijfers van het CBS. Vorige maand plusten de winkels in bovenkleding 3,1 procent vergeleken met verleden jaar. 

 

CBS omzetontwikkeling juli 2015 

 

De omzetstijging van de gehele detailhandel komt uit opt 3,2 procent. Volgens het statistiekbureau komt dat vooral doordat er meer werd verkocht. Het volume aan verkochte goederen nam toe met 3,4 procent. De prijzen daalden met 0,2 procent. 

 

Hoger prijsniveau

 

Vooral in de non-foodsector steeg de omzet aanzienlijk: 4,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. In juni nam de omzet bij deze winkels nog met ruim 6 procent toe. Het prijsniveau was voor het eerst in anderhalf jaar hoger, het volume groeide met 4,0 procent.

 

CBS omzetontwikkeling non-food juli 2015

 

De omzet die de detailhandel via het internet boekte, was 20 procent hoger. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 22,7 procent. De webwinkels (hoofdactiviteit verkoop via interent, red.) zetten 18,3 procent meer om dan in dezelfde periode een jaar eerder.

 

Positieve trend

 

Met deze totale omzetgroei van 3,2 procent in de detailhandel zet de overwegend positieve trend van de eerste twee kwartalen in dit jaar door, meldt het CBS. Daarbij tekenen ze wel aan dat de samenstelling van de koopdagen in juli wel gunstiger was dan in dezelfde periode verleden jaar.