TOP

Catwalkshow: tien jaar Addy van den Krommenacker

Addy van den Krommenacker zit tien jaar in het designersvak en dit vierde hij zondagavond uitbundig met een 'Celebration Show' in The Harbour Club in Amsterdam.

Het is dringen geblazen bij de voordeur van restaurant The Harbour Club in Amsterdam, waar het tienjarig jubileum van Addy van den Krommenacker wordt gevierd . Nergens voor nodig , dat geduw, want de honderden vrienden en goede bekenden van Addy zijn allemaal ‘seated’.

We hebben een hoop te doen vanavond. Eerst zullen zijn beste vrienden – Sandra Reemer, Pernille la Lau en  Jette van der Meij een persoonlijke inleiding geven, om hun vriend de couturier te eren.

Het is tien jaar geleden dat Addy zijn eerste collectie presenteerde. Sindsdien droegen vele internationale beroemdheden zijn creaties: van Courtney Love tot Beyonce, en Yolanthe Cabau van Kasbergen tot Sylvie van der Vaart. Ook de gewone man kan het werk van Addy tegenwoordig kopen: met Steps heeft hij al enige tijd een samenwerking.

Tijdens zijn ‘Celebration Show’ in The Harbour Club zal hij de nieuwe collectie, geïnspireerd op de meest succesvolle ontwerpen uit zijn carrière, lanceren. Ook toont hij zijn nieuwe couturecollectie 2013 en last but not least een speciale limited edition ‘Celebration Collection’ voor zijn ready to wear-label ‘Addy by Addy van den Krommenacker’.

Kortom: een meer dan een uur durende fashionshow waarbij de lievelingskleuren van Addy: champagne, zwart en fuchsia dominant aanwezig zijn. En, as always, een overdaad aan satijn, zijde chiffon, organza geborduurd kant en gepailletteerde materialen. De crisis lijkt even heel ver weg.

Eén vraag werd niet beantwoord tijdens de spectaculaire avondvullende show: wat kunnen we de komende tien jaar van de succesvolle ex-stylist, die zelfs een grootheid in coutureland Italië is, verwachten? Het antwoord laat zich raden: succes overzee, nog meer glitter & glam en commercieel succes.