TOP

Carl Rohde wint ‘Trend Watcher of the Year’ 2010

Carl Rohde heeft de TWOTY-award binnengesleept en is de 'Trendwatcher of the Year' 2010. De prijs werd op 21 april uitgereikt in de MTV studio in Amsterdam.

Carl Rohde (57) zit al meer dan twintig jaar in het vak en heeft gedurende deze tijd al verschillende prijzen gewonnen voor zijn baanbrekende werk op het gebied van trendwatching. Rohde wordt vaak in één adem genoemd met Li Edelkoort, maar in tegenstelling tot Edelkoort, heeft Rohde een meer academische benadering. In zijn ontvangstspeech zei hij dan ook ‘blij te zijn dat de academische benadering van trendwatching met deze prijs wordt erkend.”

World Trend Report 2010/2011
Rohde heeft zijn eigen bedrijf, Science of the Time, dat ieder jaar een rapport uitbrengt met een overzicht van de tien belangrijkste trends op cultureel en sociaal gebied. 6000 studenten wereldwijd en gerenommeerde trendwatchers leveren de informatie voor dit rapport. Rohde is tevens lector Trendwatching and Innovation aan de universiteit van Tilburg.

Jury
De jury die Rohde uitkoos als winnaar bestond uit Joost Augusteijn (Rabobank), Marja Ruigrok (Ruigrok | Netpanel), Roek Lips (NPO), Franska Stuy (Sanoma Magazines), Sabien Duetz (Hema) and Nannet van der Kleijn (Amfi/HVA).