TOP

Carhartt Wip opent nieuwe Nederlandse winkels

Carhartt Wip wil expanderen met brandstores in Nederland. Het streetwearmerk opende onlangs een shop-in-shop in de Rotterdamse vestiging van Funkie House en in maart openen twee nieuwe filialen in Amsterdam. In de komende jaren ambieert het label nog zo'n zeven winkels.

Zaterdag 18 maart heropent Funkie House na een ingrijpende verbouwing pas echt, maar al enkele weken draait de modezaak warm met de nieuwe aanwinst: een Carhartt Wip shop-in-shop. Volgens de retailer een mijlpaal na een goede samenwerking van tien jaar. Daarnaast hoopt Funkie House met de nieuwe 70m2 grote shop in de kelder diens naam ook buiten Rotterdam op de kaart te zetten.

Tien brandstores

In Textilia’s Street X Active special vertelde Milco Schermer, de Nederlandse agent van Carhartt Wip, al over de expansieplannen van het merk. In een interview zegt hij onder meer: “We hebben al een vestiging in de Amsterdamse Negen Straatjes en daar komen in de komende jaren ongeveer tien Carhartt Wip-brandstores bij. Verder denken we aan onder andere Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Maastricht en Groningen.”

Samen succes

Medio maart openen Carhartt Wip-zaken in de Amsterdamse Utrechtsestraat (alleen vrouwencollectie) en in de Haarlemmerstraat. Waarom vestigt het merk zich in Rotterdam in Funkie House? Schermer: “De eigenaar, Wilco van der Werf, spant zich al jaren enorm in voor het merk en dan ga ik geen broodroof plegen. Succes krijg je samen. Nu Funkie House is verbouwd door de samenvoeging met streetwearconcept Daily Rush, is dit een mooi moment om er samen voor te gaan.”

Bekijk hier de nieuwe Carhartt Wip Store en het vernieuwde interieur van het drie verdiepingen tellende Funkie House:

FunkieHouse1

FunkieHouse

FunkieHouse3

FunkieHouse4

FunkieHouse6