TOP

Capsters introduceert nieuwe modellen sporthoofddoeken

Het Nederlandse merk Capsters brengt drie nieuwe modellen sporthoofddoeken op de markt. De hoofddoeken zijn voor moslima's die graag willen sporten, maar de 'traditionele' hoofddoek als belemmering ervaren.

De modellen van Capsters zijn comfortabel en in verschillenden kleurcombinaties verkrijgbaar. De doeken zijn gemaakt van nauwsluitend materiaal en maken onderdoeken, en spelden om deze vast te zetten, overbodig. De nieuwe modellen zijn: Runner, Swim en Team. Volgens Capsters doen steeds meer moslima’s aan sport. Vooral hardlopen, zwemmen, voetbal, fitness en yoga winnen aan populariteit.

 

Passend bij de sport

De modellen zijn op de verschillende sporten aangepast. Zo is het model Runner gemaakt van ademende stof en is geschikt voor sporten waarbij veel gezweet wordt. Model Swim is gemaakt van lycrastof, dat ook gebruikt wordt voor badkleding. Het model Team heeft klittenband, waardoor de hoofddoek verstelbaar is. Ook kan de doek gemakkelijk losgetrokken worden tijdens gevaarlijke situaties in de gymzaal of op het sportveld. De modellen uit de oudere collectie zijn geïnspireerd op sporten als surfen, outdoorsports en tennis. Daarnaast is er een basic-lijn verkrijgbaar.  

 

Afstudeerproject 

Capsters is een Nederlands merk dat gevestigd is in Eindhoven. Het merk is ontstaan vanuit het afstudeerproject van Cindy van den Bremen aan de Design Academy Eindhoven. Haar concept van de sporthoofddoeken is gebaseerd op het idee om sportende moslima’s een alternatief te bieden op de traditionele hijab. Het merk is populair bij sportieve moslima’s door de trendy uitstraling en het kleurgebruik. Ook is een deel van de collectie te bekijken in het Museum of Modern Art in New York en heeft het in Japan de ‘Good Design Award’ ontvangen.

Van den Bremen ontwerpt doeken vanuit de overtuiging dat iedereen vrij is in de keuze om een hoofddoek te dragen. Ze vindt het belangrijk dat vrouwen met hoofddoeken ook de mogelijkheid krijgen om te kunnen sporten en zich niet belemmerd hoeven te voelen door traditionele kleding zoals de hijab. Via de website van Capsters komen er dagelijks bestelling binnen vanuit landen als Groot-Brittannië, Duitsland, Amerika, Canada, Indonesië en Dubai.