TOP

Canadian vindt nieuwe inspiratie voor de komende herfst-wintercollectie

Canadian heeft de winter opnieuw uitgevonden. Het merk heeft overal nieuwe inspiratie gevonden en die verwerkt in een collectie die bestaat uit vier thema’s: The Mermaid, The Shining, The Teddy en The Recycled Glamour and Urban. Zie hier wat we hiervan mogen verwachten.

The Mermaid

The Mermaid is een thema dat staat voor de kracht van verleiding die zich materialiseert vanuit de zee. Het staat voor adembenemende vrouwelijkheid, verlangen en schoonheid zoals te horen is in het lied van de zeemeermin.

Dit verhaal is vertaald naar de nieuwe Canadian collectie waar exclusief vakmanschap en creatieve nieuwe mogelijkheden voor een technisch materiaal samenkomen. Het merk heeft innovatieve vormen gecreëerd voor een verfijnde interpretatie van het donsjack. In verschillende kleuren en silhouetten voldoen ze aan de smaak en behoefte van elke persoon.

The Shining

Wat is de kracht van licht? Het is een kostbare vorm van energie die ons leven uitlicht en unieke patronen of reflecties naar voren brengt. Het herschikt het oppervlak en roept steeds nieuwe emoties op. Canadian gebruikt dit idee in de jassen van het Shining thema. Het ontwerp van de jassen speelt met volumes en afwerkingen, gebruikt parelmoereffecten en voegt reflecterende dierlijkere stijlen toe. Canadian doet dit met verfijnde kleuren en combinaties.

The Teddy

The Teddy staat voor ultragezellige jassen in eigentijdse vormen. Verschillende materialen worden naast elkaar gecombineerd om een collectie te creëren die wordt gekenmerkt door een pasvorm en kleurbereik die het gevoel van comfort en welbevinden benadrukken.

Voor Canadian is duurzaamheid net zo goed een integraal onderdeel van zijn DNA als zijn avant-gardistische ontwerp. Dit is precies de reden waarom het merk zijn onderzoek heeft gericht op gerecyclede materialen die ook op stilistisch vlak een meerwaarde genereren. Omdat de weg naar een zero-impact op het milieu vooruitloopt op geavanceerde esthetiek.

Dankzij een selectie van stijlen – waaronder accessoires, ritsen en voeringen – geproduceerd van gerecyclede materialen zoals plastic flessen, is dit een reis die Canadian al enkele seizoenen heeft ondernomen. Waarde geven aan duurzaamheid door middel van design is het uiteindelijke doel van Canadian. Het merk doet er alles aan om een verhoogde stilistische expressie te bieden.

Het assortiment van de collectie The Recycled Glamour and Urban dat naar de urban omgeving kijkt, verbetert zijn kenmerkende minimalistische ontwerp door middel van technische materialen en eenvoudige lijnen om de nieuwe esthetiek van het leven in de metropolen te definiëren.

Info: Canadian Classics