TOP

C&A uitgeroepen tot beste biokatoen-verkoper

Het modewarenhuis C&A is nummer één in de wereld op het gebied van kleding van gecertificeerd biologisch katoen. Dit blijkt uit een onderzoek van Organic Exchange.

Op nummer twee staat het sportmerk Nike en op drie staat de Amerikaanse winkelketen Walmart. C&A vertelt in het persbericht vereerd te zijn met deze positie, omdat het bedrijf pas sinds 2007 kleding van biokatoen verkoopt. Het warenhuis denkt dat hun prijsbeleid ervoor gezorgd heeft dat veel consumenten voor deze eerlijke katoen kiezen. Daarnaast is het volgens C&A een trend in de modewereld.

Hoopvol teken
Volgens Organic Exchange, een organisatie die zich inzet voor eerlijke katoenproductie, is het een hoopvol teken dat er ondanks de recessie veel biokatoen is verkocht. De wereldwijze omzet in textielproducten, gemaakt van biologisch geproduceerd katoen, is afgelopen jaar gestegen van 3,2 naar 4,3 Amerikaanse dollar. Als deze stijging blijf aanhouden, verwacht de organisatie dat de wereldwijde omzet in bioproducten stijgt tot 6 miljard dollar in 2011.