TOP

C&A gaat vier slechtlopende winkels sluiten

Modeketen C&A gaat volgend jaar vier filialen in Nederland sluiten vanwege ‘het slechte bedrijfseconomische resultaat’. Maar volgens C&A is dat allerminst het begin van het einde. "We blijven investeren in het bedrijf."

C&A blijft in het nieuws. Afgelopen dinsdag was er ophef over de salarissen van de werknemers, nu is bekendgemaakt dat de modeketen volgend jaar vier filialen gaat sluiten. Het bedrijf heeft 132 filialen in Nederland waarvan de winkels in de Utrechtse binnenstad, de Utrechtse wijk Kanaleneiland, Pijnacker en Nijverdal in mei en juni 2017 dichtgaan. De leiding verwacht geen verbetering van de resultaten in deze winkels.

Cijfers

C&A wil geen omzet- en winstcijfers bekendmaken. Niels Suijker, FNV-bestuurder, laat aan NOS weten dat hij de sluiting van de filialen niet ziet als teken dat het met het hele bedrijf slecht gaat. “Het zegt iets over hoe de filialen het doen, maar niet per se iets over heel C&A”.

Dat bevestigt een woordvoerder van C&A aan de NOS.  “Het openen en sluiten van bepaalde locaties is een vast onderdeel van het beheer van de winkelportfolio”, laat een zegsman weten. “Er worden regelmatig op basis van prestaties en markttrends beslissingen genomen om relevant te blijven voor de consument. C&A zal blijven investeren in het bedrijf. Alleen al dit jaar is er in Nederland in meer dan zestig winkels geïnvesteerd in een nieuw en fris uiterlijk.” 

Zo opende C&A dit jaar een compleet verbouwde vestiging aan het Rokin in Amsterdam, na een twee jaar durende renovatie. Ook Nijkerk kreeg een eigen filiaal van C&A.

Medewerkers

Werknemers zijn eerder deze maand geïnformeerd. Niemand wordt bij het sluiten van de filialen ontslagen. Het personeel kan namelijk aan de slag in nabijgelegen winkels.

Salarisverhoging

Deze week kwam C&A ook al in het nieuws omdat C&A-personeel sinds 2008 geen loonsverhoging heeft gekregen.