TOP

C&A doet plastic tas in de ban, A.F. Vandevorst stopt ermee en Adidas koploper in gebruik duurzaam katoen

Winkelketen C&A roept de verkoop van plastic tassen een halt toe. Verder: het Belgische modelabel A.F. Vandevorst stopt ermee en Adidas is wereldwijd koploper als het gaat om de inkoop van duurzaam katoen. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 17 februari.

Adidas koploper in gebruik duurzaam katoen

Sportlabel Adidas is wereldwijd koploper als het gaat om de inkoop van duurzaam katoen. Dat blijkt uit de Cotton Ranking 2020, een ranglijst van Pesticide Action Network UK, Solidaridad en het Wereld Natuur Fonds. In de vorige ranglijst stond Adidas nog op de zesde plaats. Ikea eindigt als tweede, de H&M Groep als derde. Enkele merken die nul punten scoorden op de ranglijst zijn Forever 21, Max Mara en Giorgio Armani.

A.F. Vandevorst stopt ermee

Belgisch modelabel A.F. Vandevorst stopt ermee. Dat maakten oprichters ontwerpers An Vandevorst en Filip Arickx bekend op Facebook, zo schrijft Fashion Network. De lente- en zomercollectie die nu in de rekken hangt, wordt meteen ook de laatste.

“De dynamiek in de modewereld is veranderd,” citeert het Nieuwsblad. “We zijn tot de conclusie gekomen dat we niet langer hetzelfde niveau van creativiteit kunnen bereiken, ons kunnen concentreren op het vertellen van verhalen in plaats van op het product zelf en te werken op de manier die ons altijd heeft onderscheiden. Natuurlijk moeten we evolueren, de wereld gaat verder. Maar het is een minder aantrekkelijke wereld voor ons. Met digitale evolutie is alles veranderd. Exclusiviteit, intimiteit zijn er niet meer.”

Canada Goose en Dr. Martens voor het eerst in Lyst Index

Lyst Index heeft de hotste producten en merken bekendgemaakt van het vierde kwartaal van 2019. Daaruit blijkt dat Off White zijn positie behoudt als hotste merk ter wereld. Bottega Veneta zet zijn opmars voort en stijgt twee plaatsen in de rangschikking nadat het aantal zoekopdrachten naar dit merk dit kwartaal steeg met 32 procent. Canada Goose klom 14 plaatsen, waarmee het voor de eerste keer terecht kwam bij de populairste merken. Dat geldt ook voor Dr. Martens, dat 12 plaatsen steeg. Het populairste product voor mannen is het Moncler Maya Jacket en voor vrouwen staat de Gucci GG Logo Belt bovenaan.

C&A doet plastic tas in de ban

Winkelketen C&A roept de verkoop van plastic tassen een halt toe. De wegwerptassen worden niet meer verkocht in alle 1400 winkels verspreid over 18 landen. Dat schrijft Retailnews. In plaats van de wegwerptassen gaat de winkelketen duurzame tassen verkopen die voor 80 procent uit gerecycled pet-materiaal bestaan. Indien de tas versleten is, kan deze in de winkel worden omgeruild voor een nieuwe. Daarnaast biedt C&A ook papieren zakken aan die voor 100 procent uit gerecycled materiaal bestaan.

Neymar Jr. en Replay lanceren capsulecollectie

Voetballer Neymar Jr. is een samenwerking aangegaan met Replay voor een capsulecollectie. Deze is een mix van de Replay-stijl en het karakter van de Braziliaanse voetballer. De collectie bestaat uit vijf items, met allemaal de Braziliaanse vlag op de achterkant. De lijn bestaat uit een denim bikerjack, twee T-shirts, een Hyperflex denim vijf-pocket jeans en een zwart denim trenchcoat.