TOP

Burberry en Raf Simons cancelen show, Arno Kantelberg in campagne Atelier Munro en meer uren werken oplossing krapte arbeidsmarkt?

Werknemers moeten meer uren werken om op korte termijn de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen, zeggen verschillende ondernemersorganisaties. Verder is Arno Kantelberg het gezicht van de nieuwe campagne van Atelier Munro en cancelen Burberry en Raf Simons hun shows op London Fashion Week na het overlijden van koningin Elizabeth II. Dit een meer lees je in het nieuwsoverzicht van 9 september.

credit beeld: Atelier Munro

Oproep ondernemersverenigingen: werk meer uren

Werknemers moeten meer uren werken om op korte termijn de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen, zeggen ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN in een verklaring. De plannen van het kabinet om de krapte aan te pakken werpen op korte termijn nog geen vruchten af, vinden de ondernemers.

Volgens de ondernemers moet arbeidsduurverlenging weer vaker onderwerp van gesprek worden in bedrijven en aan de cao-tafels. Dit zouden werkgevers en werknemers zelf moeten oppakken. ‘Het mes snijdt aan twee kanten: we lossen een deel van het krapteprobleem op en het is goed voor de koopkracht van werknemers, nu het leven in korte tijd fors duurder is geworden’, aldus de organisaties.

Nederland telt volgens de ondernemersorganisaties 4,5 miljoen mensen die in deeltijd werken. Daarvan zouden er 500.000 hebben aangeven dat ze per direct meer zouden willen werken, als dat ook meer zou lonen.

Burberry en Raf Simons cancelen show op London Fashion Week na overlijden koningin

Burberry en Raf Simons hebben besloten om hun catwalkshows op de aankomende London Fashion Week te cancelen. Dit uit respect voor de rouwperiode van tien dagen na het overlijden van koningin Elizabeth II op 8 september. “Nu het land een periode van officiële rouw ingaat, zullen we pauzeren in deze tijd van groot verdriet”, aldus het team van Raf Simons in een verklaring. “We zullen deze tijd nemen om de erfenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II en haar 70 jaar op de troon te respecteren. Onze gedachten zijn bij de koninklijke familie en de mensen van het Gemenebest.”. De homepage van Burberry toont een zwarte pagina met hierop een foto van de koningin en condoleances. Luxe warenhuizen Selfridges en Liberty houden vrijdag de deuren gesloten, meldt Business of Fashion. Op de homepages van de warenhuizen is eveneens een condoleance geplaatst.

Jacquemus opent eerste eigen winkel

Jacquemus, het couturelabel dat het micro-handtasje tot zeer gewild mode-item heeft gemaakt, opent op 27 september een winkel in Parijs. Dit maakte designer Simon Porte Jacquemus zelf bekend op social media. Het is de eerste fysieke winkel van het Franse modehuis dat al wel pop up stores had in Milaan, Londen en Parijs. De winkel opent tijdens Paris Fashion Week en is gelegen aan Avenue Montaigne de grootste luxe winkelstraat van de stad, op nummer 37 tussen de boetieks van Jil Sander en Gucci.

Arno Kantelberg in nieuwe campagne van Atelier Munro

Journalist en televisiepersoonlijkheid Arno Kantelberg is het gezicht van de nieuwe campagne van Atelier Munro. Kantelberg volgt hiermee de Marokkaanse sommelier Simo Zbiri, architect Bjarne Mastenbroek, de Britse klassieke muzikant Dominic Seldis en formule-E wereldkampioen Nyck de Vries op als ambassadeur van de maatwerkspecialist.

De campagne is geschoten bij het Rijksmuseum en de bij de Walter Süskindbrug in Amsterdam: al dertig jaar de woonplaats van de journalist en de thuisbasis van Atelier Munro. Voor de samenwerking is een limited edition foulard en pochet gecreëerd op basis van een collage gebaseerd op drie historische illustraties van de tulp ‘Semper Augustus’ uit de collectie van het Rijksmuseum, meldt het persbericht.

Definitief meer tijd voor aflossen belastingschuld bedriijven

Op aandringen van de Tweede Kamer krijgen ondernemers die tijdens de coronacrisis een belastingschuld van meer dan 10.000 euro hebben opgebouwd, zeven jaar de tijd om de schuld af te lossen. Twee jaar langer dan de oorpronkelijke periode van vijf jaar. Ook kunnen ondernemers een eenmalige betaalpauze van drie maanden inlassen en per kwartaal betalen in plaats van per maand, meldt het ANP.

Het kabinet stelt wel een aantal voorwaarden aan deze verlenging. Bedrijven die voor de coronacrisis niet of nauwelijks winst maakten, worden uitgesloten. Ook moeten ondernemers met een schuld vanaf 50.000 euro een extra onderbouwing geven bij hun verzoek. Ondernemers moeten vanaf 1 oktober beginnen met het aflossen van de belastingschuld. Het tijdelijke uitstel van belastingbetaling was onderdeel van het coronasteunpakket.

Lees ook: Vanaf 1 oktober moeten ondernemers hun belastingschuld aflossen. Hoe gaan ze dit doen?