TOP

Brunotti vindt investeerder, Odlo groeit met 8%

De een kijkt terug op een succesvol jaar, de ander maakt plannen voor een mooie toekomst. Het laatste nieuws van Odlo en Brunotti.

Brunotti klaar voor toppositie in Europa

Brunotti Europe B.V., bekend van het sportkledingmerk Brunotti, heeft nieuwe partners gevonden. De nieuwe aandeelhouders zijn Theo Dietz en de investerings­maatschappijen Greenfield Capital Partners en CommonWealth Investments. Door middel van deze nieuwe impuls wil het bedrijf in de komende jaren een Europese toppositie verwerven.

Het huidige management en tevens aandeelhouders, bestaande uit Hans Völlmer en Peter Dijkema onder leiding van CEO Henk Bergsma, is zeer verheugd. “Brunotti is de afgelopen drie jaar sterk gegroeid en wil deze groei en haar strategie de komende tijd doorzetten en versnellen”, zegt Henk Bergsma. “Op deze manier willen we een top 5 speler in Europa worden in het boardsport-lifestyle segment. Daarvoor hebben we additionele expertise en ondersteuning nodig. Die hebben we nu gevonden.”

Mede-investeerder en ‘sports lifestyle’ veteraan Theo Dietz neemt zitting in de Raad van Advies. “In Brunotti zie ik de kans om opnieuw een aanstormend merk uit te bouwen en breder te positioneren”, zegt Theo Dietz over Brunotti. “Brunotti is een ruwe diamant die met aanvullende expertise geslepen kan worden en een belangrijke Europese speler kan worden.”

 

Odlo blijft verder groeien

Odlo, marktleider op het vlak van functionele sportkleding, kende in 2010 een groei van acht procent in vergelijking met het voorgaande jaar. De Zwitserse Odlo Sports Group realiseerde in 2010 een omzet van 173 miljoen Zwitserse frank. In 2009 had de Odlo Sports Group de verkoop al opgedreven tot 160 miljoen Zwitserse frank.

Zonder de negatieve invloed van een zwakke euro had deze groei zelfs dertien procent kunnen zijn. Toch is CEO Andreas Kessler tevreden. “Dankzij overtuigende en hoogwaardige producten, met name in het Running en Outdoor gamma, in combinatie met de invloed van onze internationale atleten zoals Dario Cologna en Ole Einar Bjørndalen, en de gevolgen van een extreem koude winter, kunnen we terugblikken op een zeer positief financieel jaar”, aldus Andreas Kessler.