TOP

Britse wint ontwerpwedstrijd Made-By

Dianne Delahunty (32) heeft de Made-By/Edun ontwerpwedstrijd gewonnen. De winnares ontving een Edun-kledingcheque van 500 dollar en haar ontwerp komt in de winkels te liggen.

“Je hebt geen idee hoe opgewonden en blij ik ben, tenzij je me nu zou kunnen zien rond rennen in mijn kantoor”, was de enthousiaste reactie van Dianne Delahunty op het nieuws dat ze gewonnen had.

De ontwerpwedstrijd werd georganiseerd ter ere van het 5 jarig jubileum van Made-By, het label voor duurzaam geproduceerde mode, in samenwerking met modemerk Edun. De uitdaging was het ontwerpen van een print voor een Edun Live T-shirt. Het winnende ontwerp zal door Edun, bekend van mede-oprichter Bono, in productie genomen worden en in heel Europa worden verkocht. In Nederland onder andere bij de Bijenkorf.

Een deel van de opbrengst van de verkochte shirts gaat naar een goed doel: het Conservation Cotton Initiative (CCI). Dit initiatief ondersteunt kleine gemeenschappen in Afrika bij het verbeteren van de leefomstandigheden. Dit wordt in eerste instantie gedaan door de katoenboeren te ondersteunen bij het omschakelen naar biologische teelt, waardoor het land en de mensen die er op werken en wonen niet meer worden beschadigd door de gifstoffen die bij katoenteelt gebruikt worden. Daarnaast ontvangen de boeren een betere prijs voor de biologische katoen waardoor de levensstandaard van de dorpen verbeterd wordt.

Het winnende ontwerp werd gepresenteerd aan pers en publiek tijdens het Made-By 5 Year Event in Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Het event bestond uit een jublieumfeest voorafgegaan door een congres over duurzaamheid. Modemerken, ngo’s en producenten van over de hele wereld kwamen bij elkaar om kennis uit te wisselen.