TOP

Britse vrouw wint strijd voor goedkopere beha’s

Een Britse vrouw heeft haar zin gekregen bij het warenhuis Marks & Spencer. Ze vond dat beha's met grotere cups niet duurder mogen zijn dan die met kleinere cups.

Beckie Williams (26) vond het niet eerlijk dat beha’s met een cupmaat groter dan D meer moeten kosten dan beha’s met een kleinere cup. Het verschil bij Marks & Spencer is 2 pond (2,20 euro).

Om haar stem te laten horen in de aandeelhoudersvergadering, kocht zij voor 3,40 pond een aandeel Marks & Spencer. Tegelijk startte de rondborstige Williams een campagne op internet tegen de verhoogde prijs van de grotere maten. Ongeveer 13.000 Britten steunden de actie tegen discriminatie van rondborstige vrouwen.

In eerste instantie gaf het warenhuis aan dat de lingerie een goede prijs had. Een beha voor grote maten zou meer kosten vanwege de grotere beugels en de betere ondersteuning. 

Later draaide het warenhuis bij. De grotere beha’s worden net zo duur als de kleinere maten. Marks & Spencer beloofde bovendien vanaf zaterdag twee weken lang 25 procent korting op alle beha’s.