TOP

Bright: nieuw concept op nieuwe locatie

De Duitse skate- en streetwearbeurs Bright heeft vanaf komende editie een nieuwe locatie: Alte Münze in Berlin-Mitte. Ook wordt het concept aangepast, met minder hardwaren en meer kleding.

De Alte Münze is voor sommigen uit de modebranche wellicht al bekend: de beurs Capsule Berlin heeft hier een aantal keer plaats gevonden en afgelopen zomer hield Replay hier een event.

Centraler

Bright is in 2005 begonnen in Frankfurt, maar verhuisde in 2010 naar Berlijn. Het oude Stasi-gebouw in de wijk Lichtenberg waar de beurs tot nu toe werd gehouden, ligt echter redelijk afgelegen. In de centraal gelegen Alte Münze in Mitte hoopt Bright dan ook nog meer bezoekers te trekken.

Meer kleding

Tot nu toe bestond ongeveer de helft van het aanbod op Bright uit hardwaren, zoals skateboards. Dit aandeel wordt komende editie teruggebracht naar ongeveer een vijfde, waardoor er meer ruimte komt voor kleding en sneakers. De beurs zal verdeeld zijn in twee gedeeltes, één voor boardsport en één voor streetwear.

Grote namen

Er zijn ongeveer 200 merken te vinden op Bright. Naast grote namen als Adidas en Vans vind je hier veel echte skatelabels, die nog niet door iedereen zijn ontdekt.

Bright vindt plaats van 16 tot en met 18 januari 2013.